發新話題

關於防震嘅問題

Gs,G per second,但因為鎗既後座力持續時間只係以亳秒計,所以個數會大到過千Gs。

不過就算係運動錶都需要有500Gs先得,高速揮手、出拳等等瞬間加速度係可以有三幾百Gs。

西嘜Core Tx BDC設計比5.56真鐵用,廠標就係頂到1200Gs,不過呢d數字只係參考,實際支鏡係同一口徑既鎗所食既G力都會因為射速、鎗重、結構、彈藥而唔同,最比人鬧得勁係SCAR,堪稱世界第一支衝鋒狙,但佢既結構會導致部分舊鏡走零碎玻璃。

佢個下身只係用黎開鎗,唔需要食任何力,條管有六口或更多螺絲鎖實係上身,而且成組超重bolt(超過半k重)都係係上身入面撞黎撞去,偏偏條骨又同個上身一體成形,支鏡非常受力。AR條煲起碼係衝入下身尾通,AK條煲度力經過尾頂落下身,而各種SCAR樣新鎗,如ACR起碼煲輕、卸左少少力落下身而且行浮管,冇乜鑊。

GBB落平價真品鏡,你擔心唔小心扑到牆、跌落地震壞好過開鎗震壞啦.....GBB果D叫後座力?咪玩啦,得個搖字,鎗托頂係條J度打都冇乜feel。扑到牆果下個G力可能仲大過你唔裝回膛彈弓打紅氣.......

引用:
原帖由 jacko 於 29-3-2019 18:21 發表
我反而想知你點解會知
經過人體實驗。

引用:
原帖由 暈又暈 於 30-3-2019 14:54 發表
返到玩具問題,小弟近排都想入支鏡但係又覺肉赤
普通玩家有冇得睇支鏡得唔得?
又或者槍街賣幾舊水既疑似大陸鏡(到底係玩具鏡還是真鐵底價鏡?)頂唔頂到GBB?
有牌子就有保證。

Vector 100%平野真鏡,唔係copy。GBB姐,唔好輕視亦無需要太放大黎睇,幾勁都係一支震震棒姐。

引用:
原帖由 minecraftrjj 於 30-3-2019 21:34 發表
放心完全冇問題,vector optics Scoc-02我擺咗落去MTR16歸零之後,今日打咗場war game ,完全冇走位,亦都非常清晰,最重要係佢外觀係正到一流,同埋佢有三年保養,除非你大大力揼落地下,令到支鏡 ...
老實,馬記係打過咁多牌子惟一有感覺既,從手鎗到步鎗都係馬記原廠件打top gas個kick最勁。真係feel到有度力衝向虎口,唔同台灣鎗得個鎗機前後狂揈,帶住支鎗係咁撞我頭,打起黎係下巴痛唔係虎口痛。

如果唔係膠變焦環,我應該都係買呢個牌子鏡唔係西嘜。

引用:
原帖由 媽屎 於 2-4-2019 01:34 發表
其實我未試過玩壞鏡
但好多支都擺下擺下就壞
由其係COPY既EOTECH
唔通有一見發菜拎落去打game,整壞左再還番比CHing?

發新話題