發新話題

[Marui] 想買多一枝EBB

想買多一枝EBB

小弟最近已經購買了一枝Umarex HK 416 GBB,如果再買Marui MK18 Mod 1 EBB 會否不合適或重疊?或是有其它選擇?謝謝🙏

附件

30-4-2019 11:18

引用:
原帖由 pmcoperator 於 30-4-2019 11:22 發表
鐘意就買啦
我自己都有五枝GHK AK
更何況你個枝416係GBB,Mk18係EBB
兩個系統,兩個玩法
買啦!
請問師兄Marui EBB 會否有GBB 的相同的後助力?

引用:
原帖由 kornhill401 於 30-4-2019 11:45 發表

之前睇佢D EBB槍影片,我覺得好似都算幾好下.
咁又真係諗得過喎...

EBB 的機件損虛耗是否高於GBB?

引用:
原帖由 Dave 於 30-4-2019 14:42 發表

在下那一柄次世代SCAR ,改了1.2J 力後打7.4 V ,射擊次世最少有4~5 萬發,天梯才開始損傷,
換了天梯160 元,又打了兩年,主要都是天梯和頂齒會損耗,其他部份基本上用到個殼老死都未爛。
之後玩下其他,近排 ...
多謝師兄詳細介紹!

引用:
原帖由 geoprotex 於 30-4-2019 16:22 發表
樓主可以考慮等馬記Mk46 EBB
唔錯...唔錯......有冇其他師兄知道幾時有貨?

即係買EBB 都不怕重複?

引用:
原帖由 新手一隻 於 30-4-2019 19:25 發表

重唔重複好個人,有啲人M4都砌幾十支,有啲人一支槍就夠曬。
樓主你係想買,但又怕買咗自己冇咁多隻手玩兩支同款槍,怕買完之後支EBB淨係擺o係度食塵o者。

小弟覺得,最cost effective係 ...
我都係收藏,間唔中在家中拎出黎玩,不會落場打game的...

引用:
原帖由 Dave 於 30-4-2019 20:23 發表

如果純粹家中把玩偶開幾槍,基本上不需要考慮性能和耐用度,
GBB 應該比較好玩一點。
咁請教師兄有否GBB 介紹?我有416 ,Umarex MP5 及 GHK AK series...

引用:
原帖由 Dave 於 30-4-2019 21:18 發表

在下對GBB 多數都是儲款心態多,真正實戰落場的,先是GP ( WA 系統 ) ,後來轉用MARUI MWS ,
未必可以作參考但按記憶寫一下:

VFC UMP:輕巧,二連發好玩,匣漏氣幾乎是必然而且難修好
VFC 416( AFTER 201 ...
非常詳細分析! Thank you!

發新話題