發新話題

[認真] 唔L係啩⋯⋯

花旗王同袋鼠王合作搞稀土...
https://ec.ltn.com.tw/article/breakingnews/2796094
究竟世界上還有神嗎?

砌機呢傢嘢...
引用:
原帖由 RCOOH 於 20-5-2019 23:10 發表
據聞先達華為二手價一下跌千幾蚊,睇下P30PRO乜水位先。

或者有DAC既榮耀V20、有支4096筆既平板M5又乜水位先~ 平既即入!
究竟世界上還有神嗎?

1 個讚好! TOP

迫佢哋走就梗㗎喇,唔鍾意咪變陣。
另外你條Link有少少古怪,redirect咗去一個叫「論陣」的FB Page,唔係你呢篇文章。
引用:
原帖由 JBL 於 21-5-2019 16:05 發表
【Nike, Adidas炮轟特朗普 指加徵中國關稅帶來災難】
Nike、Adidas等超過170間美國鞋廠,昨向特朗普發公開信,要求他停止向中國加徵關稅,否則美國數以億計的鞋類消費者和數以十萬計的員工,將面臨災難性影響。
h ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 JBL 於 21-5-2019 21:49 發表
可惜計劃注定失敗.....
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

環球網
引用:
原帖由 JBL 於 21-5-2019 22:11 發表
超.....笑L死,咁都好post,多舊魚,(我講我自已咋,咪對號入座呀!)
美國人只用iPhone?華為Mate 10在本周熱鬧登場,其實環球網科技記者日前在美國採訪時,發現國產華為的智能手機確實蔓延到美國人的生活中。

ht ...
究竟世界上還有神嗎?

我就對號入座。
我Share乜,原來你有權管?我有冇作嘢先?
引用:
原帖由 JBL 於 21-5-2019 22:11 發表
超.....笑L死,咁都好post,多舊魚,(我講我自已咋,咪對號入座呀!)
美國人只用iPhone?華為Mate 10在本周熱鬧登場,其實環球網科技記者日前在美國採訪時,發現國產華為的智能手機確實蔓延到美國人的生活中。

ht ...
究竟世界上還有神嗎?

https://imgur.com/gallery/Hf8hUBn
有90日,慢慢砌部P40都仲得。
引用:
原帖由 reniless 於 21-5-2019 19:37 發表
我下部電話會係華為mate 30 pro ,有冇gogo用對我嚟講真係冇乜嘢吸引,我對上部爛果柒只係安裝左三個app。
任生講得很啱,唔需要因情緒而走去買華為,你只要覺得一件產品性能同價錢跟外國產品差不 ...
究竟世界上還有神嗎?

攞住你張相咪攞到錢。
引用:
原帖由 天翔翼 於 22-5-2019 09:17 發表

而家大陸既銀行好鬼先進,部機唔係用卡或指紋,已經係用人臉辨識去提款入款...
究竟世界上還有神嗎?

https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E ... 8%E5%81%9C%E7%94%A2
連麒麟都玩完⋯⋯
引用:
原帖由 zeta 於 22-5-2019 18:31 發表
我承認我真係無估到arm真係會停華為…
https://www.bbc.com/news/technology-48363772
究竟世界上還有神嗎?

怎麼了?又氣憤?
Share乜你話得就得?啱睇就啱睇,唔啱睇就罷。僅此而已。
有些人,黨國不分,其言論也不是更更有趣嗎?
喔,J兄,不是在說你喇,不要對號入座哦。
引用:
原帖由 JBL 於 22-5-2019 22:02 發表
有些外國走狗,終日就想著國破家亡企業毀,其心可誅,死後必下地獄.....
究竟世界上還有神嗎?

R兄,現在還太早下定論。不知ARMS到底在搞什麼才是真正重點。
道理上, Arms和AMAT是可以置身事外。
引用:
原帖由 RCOOH 於 22-5-2019 22:16 發表

不過早前 GizChina 亦引述台積電 TSMC 方面的發言,在經過初步估計之後,相信繼續為 Huawei 生產旗下 Kirin 處理器(包括開發中的 Kirin 985 處理器),應該不會抵觸美國政府最新的法律要求。不過台積電亦補充, ...
究竟世界上還有神嗎?

CCTV
引用:
原帖由 JBL 於 22-5-2019 22:11 發表
任正非:正解“華為被禁”是與非!
接受央視專訪,與多家國內媒體座談,北京時間5月21日,華為創始人任正非回應美國的90天臨時執照,他表示:華為5G不會受影響,同時也能做美國芯片,不能狹隘認為愛華為就愛華為手機 ...
究竟世界上還有神嗎?

TSMC可能是最後一根稻草/一條救命草。
引用:
原帖由 zeta 於 22-5-2019 22:27 發表

ARM停左tech support
只會代表開發難度直線上升
如果華為一開始有拎齊documentation就應該都仲開發到新U
但如果台積電加入封殺就基本上GGWP
究竟世界上還有神嗎?

架構專利才是核心問題。
似乎每一步都好難估。
引用:
原帖由 RCOOH 於 22-5-2019 22:40 發表

英國公司既呢~~

英國自己已經焦頭爛額,美國唔照住鬼知會發生咩事?美國叫打英國冇得唔一齊打,而且一直都係,打原材料打客戶端係冇意義,要打就打中間最不可取代果part。

打chips製造唔死、打OS唔死就改打 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題