發新話題

請問下 抗躁耳機既實用性?

元素咪玩啦,真品Earmor都係300幾。

抗噪耳機重點係殺大賠細,Earmor的話係將你耳仔套實,隔音,然後由耳機既兩個咪收外面聲播比你聽。

重點係佢會放大細聲而壓低大聲,如果唔習慣的話會好煩,尤其我係本身聽覺比較敏銳既,戴住簡直係煩到PK,幾米外有人咬耳仔都聽得見,除非真係極嘈環境否則不如塞個Airpod算。

引用:
原帖由 HkTurTle 於 14-5-2019 03:22 發表
我諗首先要搞清楚自己要用既原因,再考慮買相應既耳機或者吾買,以下係某啲情況驅使人需要:

1.保護耳仔(物理上)
因為大部份headset都cover住成隻耳仔,所以理所當然BB彈就算中都係耳機食先。但如果只係 ...
WE偽gen5 Glock歡迎你。

空鎗還好,有彈時候鎗聲勁到顛,我支17G5一開鎗真係會耳鳴,勁過GBBR,一支已經夠震撼,一堆人都用既話....

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-5-2019 09:30 發表

點解gen5會大聲左既?
Btw 仿品耳機個cUshion比較硬 真品果個舒服好多
但耳機都係焗
假gen5套內件都唔同哂,懷疑飛機都係新規大口徑,原裝彈弓好硬都blow到彭彭聲。

BTW,任何保護器材都唔舒服架啦。

引用:
原帖由 HkTurTle 於 14-5-2019 13:39 發表

其實17 Gen 3都吾細 不過都冇邊支GBB會細聲得去邊。除非全部人都用NBB啦
AUG、G5都冇感覺,17gen3冇料到,但17gen5係我連試鎗都非常抗拒既一支。

引用:
原帖由 ELV15 於 15-5-2019 00:53 發表
有得揀唔好用元素喇
最後一次用果次係去JOIN散團,係草叢打中左位師兄,佢話嗌左死但我聽唔到有人嗌死咪繼續打多幾槍,果個師兄以為我玩野明明叫左死仲要鞭屍。
問心我真係聽唔到(又可能係佢太細聲卦...)
不過呢 ...
不死耳機

戴左耳機頂鎗托有機會撞到,加埋我頭大,G36C瞄準線咁高都撞到啪啪聲。不過好搞笑既一點就係我隻M31如果用正確戴法,副耳機係向後斜,咩鎗都撞到飛起,反轉戴就冇撞過。

發新話題