17 12
發新話題

John Wick3 槍械討論(怕劇透者勿入)

John Wick3 槍械討論(怕劇透者勿入)

我套戲都上咗幾日都未有人講, 我想傾下

相信睇過套戲, 都知道果未TTI 2011 真係唔夠火力, 比支Benelli M2搶晒鏡.

敢問各位, 2011其實有冇朋友收到風, 台灣果邊會唔會有人出鋼SLIDE, 鍍鈦外管?

因為之前G34 TTI 都有人出過, 質數十分之好, 由其個鍍鈦管打極都唔花, 希望果間廠再出埋2011

另外支Benelli M2實在太出, 可惜自Marusin支卡彈 M1100之後, 市面未有人出過半自動散彈槍, 想玩都唔洗諗

---
另外有一個情節十分之深刻, 開頭JOHN WICK比人追殺, 因塞唔到子彈, 要極速將支Remington 1875 換輪瓜,再開槍, 槍迷應該睇到好興奮
成支拆散再砌返埋, 比我搞無粒幾兩粒鐘都整唔到...

最不明白就係,隔離支槍上彈無問題, 點解係要整果支1875?

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2019 09:49 發表
未睇JW3....  

路邊社不負責任透露... 鋼kit應該有人會出

請問師兄邊度有得買G34 TTI 鍍鈦管

半自動散彈槍小弟都等左好耐, 真係希望有人會出
係呢套KIT, 都年幾前出, 而家我諗幾難搵.
PAPAGO 有介紹,
http://www.papagoarms.com.tw/Pro ... tectCookieSupport=1

PAPAGO: 氮化鈦外管十分耐刮,打完也不會像一般鍍金管傷痕累累!

所以而家出咗果D KIT我都唔買, 要等呢間出.

仲有, PAPAGO 相入面隻金色其實相片有D色差, 實物係淡色D, 十分似TTI 原廠外管隻暗金色,呢個位都要注意!! 暫時都唔係隻隻KIT會出啱色

台灣就係有空間比私人或細廠生存, 所以好多嘢都自己做到

引用:
原帖由 Ang123456 於 20-5-2019 19:48 發表
另外有一個情節十分之深刻, 開頭JOHN WICK比人追殺, 因塞唔到子彈, 要極速將支Remington 1875 換輪瓜,再開槍, 槍迷應該睇到好興奮

個人覺得有D多舊魚, 攪來攪去開一槍!
另外, 最尾其實Winston是否過John Wick一 ...
其實應該係放佢一條生路, 係high table 面前玩嘢唔執行任務, 只係死路一條.
佢如果要殺JW, 應該會射頭, 佢應該知射JW 身體佢係唔會死. (因佢係主角不死身, 加埋有防彈西裝)
不過我唔明, 咁高跌落去仲要波子機咁反彈幾下都唔死, 佢真係超人

引用:
原帖由 tf141 於 21-5-2019 10:29 發表
已經確定咗會有John Wick 4
https://m.facebook.com/story.php ... ;id=148975095112639
哇.. 又要等兩年. 上次已等到頸都長.

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-5-2019 12:45 發表

希望到時唔好見到有個大肚腩的JW.
雷神大咗肚反而受歡迎, 可能都會跟返呢個套路..

引用:
原帖由 queen 於 22-5-2019 13:27 發表

Titanium Nitride 「Style」 Coating 同 Titanium Nitride Coating係兩回事......多一個字可以差好遠
要買一定要等真coating, 實質上係有作用.. 唔會打花條外管.

引用:
原帖由 BLSK 於 22-5-2019 23:42 發表
話時話
係台灣個邊有人討論過目前市面上幾套TTI STI 2011 kit既像真度
好似話FPR有個位做錯左  
Front serration 最尾(近槍尾個邊) 個格
都係未睇到.

引用:
原帖由 BLSK 於 23-5-2019 11:21 發表
https://www.facebook.com/8766750 ... 74996596678?sfns=mo

係咪真係做錯左 定係套kit長度唔同所以唔同?
好似gunsmith 兄弟個套短啲咁

小弟不太熟真槍同hi cap,有無師兄知道多 ...
gunsmith 果支係5.1  但JW果架係5.4  所以佢錯咗.

引用:
原帖由 horenhim 於 23-5-2019 13:38 發表

AW隻grip唔多得, 反而army重好
夠cheap買黎粗玩真的ok
請問呢兩技見街未,  有冇相可以分享下??

真係好想有廠出半自動跳殼散彈...   點解無人夠膽再出. ??

呢支可算係經典..  可惜我只趕得切買到短版... 而且, 呢支成日卡彈....
https://www.youtube.com/watch?v=PEno_0I_0R0

引用:
原帖由 狂人 於 24-5-2019 10:58 發表

早幾日係日本見到有297281
唔知係唔係再版定係舊貨, 等香港幾時有. .

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 11:02 發表

當年出aps同pps 870 兩邊都卡彈卡到喊
搞左兩三年 先叫即買即打都唔會卡

如果出到半自動散彈gbb我已經滿足了
跳殻應該難度好高
前排好似有間外國細廠搞緊 不過好似冇晒聲氣
問題在於氣化唔穩定, 佢個氣缸/bolt一凍就無力bolt粒彈殼出返來.
如果好似SOCOMGEAR M107 GBB 個玩法  彈殼入Co2 用埋啖氣bolt back 咁就有希望.

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 14:26 發表

用aps殻做半自動散既話
又做到散彈既效果 配件/後備件又易搞
希望aps諗諗佢
睇相片分拆M107個方法, bolt有個氣倉包住粒彈, 犠性一部份氣係彈殼噴出, 經氣道傳比bolt 退膛..
所以一定會令出彈力道大減

可惜支M107 又話唔再版了.. 否則買返來研究下. ;

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 15:32 發表

吓 之前收左訂果d都唔派貨?
Oh 咁應該唔會夠氣做到射彈加退膛
退返晒訂啦. 如仲有鋪未退的話.  好自為知

17 12
發新話題