20 12
發新話題

John Wick3 槍械討論(怕劇透者勿入)

鋼kit 2011有間出左prototype
但我一直覺到果間野出既槍kit 好似起晒角咁...

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2019 09:49 發表
未睇JW3....  

路邊社不負責任透露... 鋼kit應該有人會出

請問師兄邊度有得買G34 TTI 鍍鈦管

半自動散彈槍小弟都等左好耐, 真係希望有人會出
G34鍍鈦管new generation有出過
但係vfc spec 唔知改唔改到marui

引用:
原帖由 hykenny 於 20-5-2019 11:06 發表

香港F廠有做
F?有鍍鈦?!
不過鍍鈦對材料要求好高

引用:
原帖由 hykenny 於 20-5-2019 11:16 發表

全鋼infinity系列有做
台灣有師兄幫人做
好似300蚊一件parts定一枝槍 但好似要s304不鏽鋼先收黎做
好似係沒頂拍賣搵到

普通鋼件都好似得 但生鏽自己負責

引用:
原帖由 2slow 於 20-5-2019 11:56 發表

3舊有無計埋來回運費?
應該工錢only
你可以去沒屋頂拍賣search下
但如果鋼件都做 你會用邊隻g34鋼管做base?
因為吉打個Serial no. marking同nova唔夾

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-5-2019 13:03 發表

Armytek一支電筒,加拿大牌子中國代工俄軍採用,都鍍鈦啦,馬路都撞凹。
鍍鈦唔係咩太空科技
普通鑼床刀都鍍鈦
係香港冇得做/唔接散單姐

引用:
原帖由 2slow 於 21-5-2019 09:54 發表

未知, 可能試試SAT果條
Sat果條唔係鍍左鈦啦咩?
我想鋁slide 鋼管
但tti 鋼管冇散賣

引用:
原帖由 2slow 於 21-5-2019 14:24 發表

SAT果set係鍍鈦咩?? 真係唔知
Sat果套tti應該係

引用:
原帖由 HenryX 於 22-5-2019 17:02 發表
支hi capa好貴
遲下aw未出枝平囉

引用:
原帖由 HenryX 於 22-5-2019 19:53 發表

Ok喎 我都幾鍾意aw
但都過千啦

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2019 11:36 發表

佢幅圖同我手上FPR出的唔一樣, 但又唔似兄弟或Nova出的5.1版本,

N記
http://www.bunnyworkshop.com.hk/ ... le-Combat-Master-Se ...
N記好似都係5.4
兄弟做左5.1

引用:
原帖由 2slow 於 23-5-2019 11:50 發表

佢寫CNC制, 唔知會賣幾錢呢
Aw / army cnc?
Aw睇過圖 好似有表面有d粒粒 似鑄果時d氣泡or噴油d泡
Btw 之前bell枝g34 tti都1400蚊

後加:眼殘 原來你講緊Wii tech

引用:
原帖由 狂人 於 23-5-2019 18:42 發表
https://www.facebook.com/7018483 ... amp;v=e&sfns=mo

呢間唔知咩廠出鋼。聽聞MWC都會出鋼,唔知仲有幾多多間會出鋼呢?
未wz囉 硬係覺得呢間野出既槍 好似硬係缺少d細節咁
好角咁

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 09:57 發表
真係好想有廠出半自動跳殼散彈...   點解無人夠膽再出. ??

呢支可算係經典..  可惜我只趕得切買到短版... 而且, 呢支成日卡彈....
https://www.youtube.com/watch?v=PEno_0I_0R0
當年出aps同pps 870 兩邊都卡彈卡到喊
搞左兩三年 先叫即買即打都唔會卡

如果出到半自動散彈gbb我已經滿足了
跳殻應該難度好高
前排好似有間外國細廠搞緊 不過好似冇晒聲氣

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 12:37 發表

問題在於氣化唔穩定, 佢個氣缸/bolt一凍就無力bolt粒彈殼出返來.
如果好似SOCOMGEAR M107 GBB 個玩法  彈殼入Co2 用埋啖氣bolt back 咁就有希望.
Aps殻有冇可能做到呢?
好想有m1014
但半自動散 可能好難裝shell catcher

20 12
發新話題