發新話題

[認真] 人民幣持續貶值,各省出現財政赤字

其實你係想講什麼呢?

引用:
原帖由 kornhill401 於 10-8-2019 11:20 發表
有個朋友向我說,佢話'大X活'D野唔好食,咖啡奶茶唔好飲.
佢話自從在1993年食過一次,食過之後都無再在'大X活'食了.
我都讚同佢話在1993年的'大X活'的食品不佳的評價.
但..現在是2019年,佢又無再食過'大X活'的食品,
...
講開大X活! 二十年冇食但近期食過! 真係難食之如個份量重細左! 只係杯熱齊啡淡左小小適合班小朋友飲! N年前佢個焗豬扒飯係好味!

引用:
原帖由 loveless 於 20-8-2019 18:16 發表
我響深圳一般係無計劃亂行亂食.
上面食蟹黃小籠包, 條氣順好多.

......諗諗下就算係入haagen dazs食個set, 響深圳條氣都係順好多..
對! 上深圳食都係老友介紹食邊間! 望落同一質素真係平過香港多多聲!

引用:
原帖由 loveless 於 20-8-2019 20:15 發表

我從來唔覺香港沒落.
深圳競爭力,在所有階層,越來越強,係事實,亦唔係新鮮事.

以深圳居民既平均收入, 佢地中產消費物價其實勁貴, 貧富懸殊情況同香港冇乜唔同, 分別只係冇本土甘多怨氣.
香港有一樣嘢好過深圳!

可以駕駛電單車, 你想買幾多架都得!

引用:
原帖由 Dave 於 23-8-2019 10:18 發表
在下頗喜小龍蝦,動軌吃個三數十只,香港BUFFET 也吃,大陸辣煮也吃,已經練到5 ~ 7 秒開一只的程度。
味道頗好的小吃。
其實此物種是蝦品種,不是虫,是雜食的就跟大部份螯蝦品種一樣,吃草也吃動物屍體,順帶一題 ...
呢啲蝦小吃為妙! 一般水塘用來清潔重金鐲物質! 人食可以中毒!

我上海層office至今以跌價15%! 早知上年中有人開價就賣鬼走佢!

發新話題