27 12
發新話題

[KSC] M4電動

M4電動

因為新手送新手,請問咁多位師兄有動力有電的情況下想上好彈夾但沒有子彈出,是否一定每次每次發射前一定要做一個拉雞動作,類似圖片圓圈位置,多謝指教

附件

15-9-2019 00:57

KC

你支槍係咩牌子?
引用:
原帖由 iou008 於 15-9-2019 00:57 發表
因為新手送新手,請問咁多位師兄有動力有電的情況下想上好彈夾但沒有子彈出,是否一定每次每次發射前一定要做一個拉雞動作,類似圖片圓圈位置,多謝指教

Star
KC

最簡單情況
鏈匣未上盡鏈

其次
未插好電

比較麻煩
供彈系統有問題

新手比較少見但都可能發生
錯匣

樓主,你圖中所指的,只有入氣M4(GBB)或是真槍才可用到上彈作用.
一般M4類電動玩具槍,該拉柄,只是用作打開右邊蓋片,調較BB彈的Hop Up.

師兄你好呀因為本身我都係新手多謝指教先,我現在再試清楚嘅時候呢就原裝夾呢佢好似有卡彈嘅情況出現,但係另外一隻副廠夾我睇過彈弓個方面係冇問題嘅咁但係冇子彈射出
KC

回覆 4# 的帖子

我一隻原裝夾同埋副廠夾都係彈弓夾嘅好唔好買多一隻副廠嘅鏈夾試吓
KC

[quote]原帖由 iou008 於 15-9-2019 16:23 發表
我一隻原裝夾同埋副廠夾都係彈弓夾

引用:
原帖由 iou008 於 15-9-2019 16:23 發表
SKIP
彈弓夾你用電筒照下係咪比BB彈卡死左先
有D匣放得耐有時會出現呢種情況

我兩個RS彈弓匣都係咁報銷

回覆 9# 的帖子

明白我返去試吓先,因為原裝夾佢唔係飛飛都射到依個先至係問題,副廠夾就真係唔知係咪因為我朋友其實都放得耐, short short地,我今晚返去再試多一次多謝咁多位師兄解答
KC

回覆 9# 的帖子

C兄你講得對👍,是副廠匣問題有卡彈,看來要買過啲新匣,但現在看下買不買一只練匣試下😅
KC

回覆 11# 的帖子

買的話問清楚店員隻匣用唔用到落STAR M4到
個人建議如果只係買來試的話可以去CA買
反正40蚊一隻,趺左都唔只
而且都叫可以頂到一排

回覆 12# 的帖子

CA請問係咪牌子嚟㗎😅鋪頭請問喺邊🙏
KC

引用:
原帖由 iou008 於 16-9-2019 13:36 發表
CA請問係咪牌子嚟㗎😅鋪頭請問喺邊🙏
沿'廣華街''明搶'槍店外.(無交通燈的一邊),靠左的行人路向前有交通燈的方向行去.
將近到交通燈的時候,留意左手的店舖就是.
C=加私(中文是英文音譯) A=army.佢係牌子,又係鋪頭名.
又...本論壇規定,不可直接打出店舖正確名字.
樓主請諒.

回覆 13# 的帖子

樓上師兄都答得比較清楚
總之沿「西經」、郵局條街直行就會見到
再唔係可以去「根摩」或者國狗到問佢地買隻M4匣試下,都算平

27 12
發新話題