20 12
發新話題

[認真] 請問各師兄手提電腦可否裝遊戲碟打機

請問各師兄手提電腦可否裝遊戲碟打機

早晨
請問各師兄手提電腦可否裝遊戲碟打機?

引用:
原帖由 ner 於 3-10-2019 12:36 發表
有讀碟機就可以(部分手提電腦無)
當然要係for PC既遊戲碟先得
請問師兄買外置讀碟機都可以嗎?

引用:
原帖由 cyl198911 於 3-10-2019 14:59 發表

家下好多game都係用碟裝唔洗用碟玩...
再者...數碼形式咁方便我都唔願屋企放堆碟,放多支手槍好過
Thank you for your kind advice......

係我科技水平落后......

我以為note book 打唔到game...

引用:
原帖由 ms902 於 4-10-2019 13:14 發表
師兄想玩咩game? cod?
依家打機真係唔使用碟
又或者講用唔到碟, 下下都50gb以上好難裝得入
“Company of hero”...”call of duty”...

如果經常打game, 買圖中的電腦可以嗎?

附件

4-10-2019 21:58

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 5-10-2019 04:32 發表

pm我問
budget呀
打咩game呀
比曬我 我幫你執條list 再落深水埗執
你呢條list伏爆
Morning! PM sent!

引用:
原帖由 cyl198911 於 5-10-2019 10:28 發表

唔值依個價囉
自己budget $5~6k...

引用:
原帖由 cyl198911 於 5-10-2019 10:28 發表

唔值依個價囉
有以下目標...

主要有window 及office, 打game 例如call of duty, red alerts, dead by day light,  battle field , company of hero, sim city, photos edit 等.

買左機先...

引用:
原帖由 Hamlet 於 6-10-2019 00:59 發表
最低消費,I記 i7 9750H GTX1660(当然2060更好啦 不過唔好係MaxQ版,有性能限制)兩個ram槽加埋裝16G ram最好(多數入門級都係一條8G跟機自己買多條) 個mon要144hz 72% ntsc(色水靚d自己睇得舒服d 144hz打機 ...
請問師兄根你咁執大約幾多錢呢?

引用:
原帖由 Hamlet 於 6-10-2019 01:50 發表

筆電定係大機先?

筆電既話例如尼個
https://www.dell.com/zh-hk/shop/ ... 6%E8%A8%98%E5%9E%8B ...
大機呢請問?

星期四落旺角睇睇先......我既電腦知識水平真係唔掂!

Delete...sorry

20 12
發新話題