發新話題

[KSC] 新手求救 KSC P226

新手求救 KSC P226

新手求救

幾年前買咗支台灣KSC P226(善良的槍,觀賞用)
最近因為買咗支新槍所以買氣, 今日入氣落226度玩下
(已經參考過youtube睇人點入氣, 調轉嚟入咗2,3秒左右)
入咗幾飛bb諗住試下
子彈有射出,但係跟住一大堆“氣"響槍嘴度噴埋出嚟, 然後就射唔到第二發

之後入氣再試,結果都係一樣,好似啲氣一下就噴曬出嚟

請問師兄們知唔知乜嘢壞咗?

唔該唔該

引用:
原帖由 bayflyer 於 21-12-2019 02:07 發表
新手求救

幾年前買咗支台灣KSC P226(善良的槍,觀賞用)
最近因為買咗支新槍所以買氣, 今日入氣落226度玩下
(已經參考過youtube睇人點入氣, 調轉嚟入咗2,3秒左右)
入咗幾飛bb諗 ...
飛機”拍頭”,KSC 0既特色,原裝飛機拍頭到某一段日子會碎,換新款拍頭即可藥到病除
別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

回覆 2# 的帖子

師兄多謝你咁快回覆
非常唔好意思,新仔真係唔知 飛機”拍頭” 係邊part
響google搵過圖, 係咪槍管其中一部分??

Parts #14

Rainbow8有賣

附件

21-12-2019 02:49

21-12-2019 02:49

回覆 4# 的帖子

唔該曬師兄
係唔係要將成嚿part17拆出嚟先得?
因為part 19嗰粒六角匙好淺, 頭先嘗試擰開佢但係失敗咗

萬一搞唔掂,想問有冇專門幫人維修氣槍

回5#

樓主,IN廠街,'KILL R F'朗哥,可能幫到你.

唔該師兄!

KWA/ KSC嘅拍頭非常出名....
時間到了,佢自己會粉碎。
GHK嘅O-Ring又係快斷到離奇。
引用:
原帖由 jacko 於 21-12-2019 02:49 發表
Parts #14

Rainbow8有賣
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 21-12-2019 21:37 發表
KWA/ KSC嘅拍頭非常出名....
時間到了,佢自己會粉碎。
GHK嘅O-Ring又係快斷到離奇。
上面Rainbow8原裝透明色拍頭已經改良左

但係原裝跟嗰個仲係舊版先係問題⋯⋯
引用:
原帖由 jacko 於 22-12-2019 00:58 發表

上面Rainbow8原裝透明色拍頭已經改良左
究竟世界上還有神嗎?

發新話題