發新話題

[others] 又執一間

香港市場始終就係做唔起,, 唔似得台灣,宣傳又勁。睇Lili就知

引用:
原帖由 Gary0307 於 2020-3-30 20:10 發表
香港市場始終就係做唔起,, 唔似得台灣,宣傳又勁。睇Lili就知
二千幾萬人vs七百幾萬人
按比例人地玩槍ge都多啦
加上好似你講人地有公司做大左
自然投入宜傳資源多
搞好埋呢門活動ge形像

明哥係axe地鋪511做緊店長哦宜家

引用:
原帖由 ranger101 於 2020-3-30 21:18 發表
明哥係axe地鋪511做緊店長哦宜家
Ah 朗先係手口火。。。

人哋生產成本底,人也有心基做,願意意用時間放長線去做(如VFC ,GHK),你看香港人,同一件事唔願意花長時間去做,一有機會賺大錢,便將所有原來的基本原則都忙記(RWA) 以前一年出2~3套agency arm kit,現在2個月出一套,還不斷返炒,小弟見識小,有些型號我懷疑真鎗有冇出過,有冇高人可賜教一下?
引用:
原帖由 Gary0307 於 30-3-2020 20:10 發表

唔係做唔起(氣鎗唔計數),只是那些東西在淘寶有,便自己去上面找,香港開鋪點生存,你看上年關門的TMC便知。
引用:
原帖由 Gary0307 於 30-3-2020 20:10 發表

回覆 80# 的帖子

有時候香港個環境見人一賺到錢就只係諗住點樣瓜分人地成果,
你睇Gun Modify都搬左去台灣生產,
BTW
agency arms kit 都係gunmodify代工, 近排產能低左可能關搬生產線

回覆 81# 的帖子

個人感覺佢d袋個質料麻麻地,佢個賣價唔係咁值

引用:
原帖由 ax7 於 2020-3-30 22:32 發表
個人感覺佢d袋個質料麻麻地,佢個賣價唔係咁值
仿品冇得要求咁多架啦

引用:
原帖由 1012 於 2020-3-30 21:56 發表
有時候香港個環境見人一賺到錢就只係諗住點樣瓜分人地成果,
你睇Gun Modify都搬左去台灣生產,
BTW
agency arms kit 都係gunmodify代工, 近排產能低左可能關搬生產線
引用:
原帖由 762HK417 於 2020-3-30 21:34 發表
人哋生產成本底,人也有心基做,願意意用時間放長線去做(如VFC ,GHK),你看香港人,同一件事唔願意花長時間去做,一有機會賺大錢,便將所有原來的基本原則都忙記(RWA) 以前一年出2~3套agency arm kit,現在2個 ...
我好多住係香港ge外籍朋友都係話D槍鋪好短視

引用:
原帖由 Spitfire 於 30-3-2020 12:39 發表

好境時 d人唔珍惜 態度差少少 訂左冇貨 郁d就話黑店
到唔做時,先來可惜
老實講 一D都唔可惜
以前GHK AK同VFC MP5剛出個年代都有上下去買野
後來直情無服務可言 你識佢D店員咪有幾句吹下 有貨咪有電話
7-8年前試過見網有貨 打上showroom問都話有貨 20分鐘後落到去就話無講過
比哂全數訂槍 話等倉送過黎 完全無電話 要自己上去追
訂零件 留電話 話問問廠再覆 恐怕問都無問過
後期淨返金童玉女o既時候更加唔洗講服務 差在未出口趕人走
搬埋入長沙灣 買野要FB訂 過數 再自取

以前食住VFC代理條水 宜家街返貨仲快過佢
講價錢佢平唔過其他人 講服務佢又唔係比人好
訂台灣原裝parts 同台灣舖訂又平又快 EMS送到屋企
係我心目中佢真係無太大價值

EH執就真係可惜 雖然唔就腳又窄 但係有心機做 有少許特別野賣
可惜可能周轉唔黎 慢慢唔返貨 變到更無意思去
宜家所謂網店返生 款式都好有限 係睇有無野減價

引用:
原帖由 Dave 於 30-3-2020 16:15 發表

當年在下都是14 樓會員維持了兩三年 ( 一年要買夠數千元貨才可續會 ) ,後來鐵了心不再買野...事出必有因...
現在他做不做得住都不會上心。
請問14樓是甚麼

引用:
原帖由 762HK417 於 30-3-2020 21:34 發表
人哋生產成本底,人也有心基做,願意意用時間放長線去做(如VFC ,GHK),你看香港人,同一件事唔願意花長時間去做,一有機會賺大錢,便將所有原來的基本原則都忙記(RWA) 以前一年出2~3套agency arm kit,現在2個 ...
你要以大廠黎睇 好似RWA咁 當然就係有個拉臣就食住上
睇佢第一水三角盒AA kit包咩野咩價錢 再睇宜家包咩就知根本係大加價啦
都係根麼代工 根麼自己鋼外管包埋內管幾錢 AA條淨外管幾錢 就知個拉臣幾值錢

台灣生產成本低係好重要
一條滑架Made in HK同Made in TW差幾遠
你睇同一款鋼架咁 大家都CNC 香港o既3千2起跳 台灣做到2千
人地2千賣到比你 中間仲有舖頭食一水 廠自己都要 咁成本係低成點
Made in HK 恐怕成本2千都未夠比
香港唔係無人想做有心思o既玩具
但係成本太高 市場又細

引用:
原帖由 sam524 於 30-3-2020 23:03 發表

老實講 一D都唔可惜
以前GHK AK同VFC MP5剛出個年代都有上下去買野
後來直情無服務可言 你識佢D店員咪有幾句吹下 有貨咪有電話
7-8年前試過見網有貨 打上showroom問都話有貨 20分鐘後落到去就話無講過
比哂全數 ...
講起趕人出門口我諗起40A
想當年入去望下遇著落大雨
行多兩個圈都比腦細話

40A 係?
引用:
原帖由 051039 於 31-3-2020 00:41 發表

講起趕人出門口我諗起40A
想當年入去望下遇著落大雨
行多兩個圈都比腦細話

發新話題