發新話題

[others] Marushin M36 Chief Special 6mm X cart HW gas revolver HMUN145HW

在下以前擁有過,但輪臂同Frame本身有色差,玩吓入彈殼退彈殼係幾好嘅;但入Gas打就可免則免。
引用:
原帖由 七點六二 於 6-4-2020 21:21 發表
下星期二取貨!Marushin M36 Chief Special 6mm X cart HW gas revolver

HMUN145HW
究竟世界上還有神嗎?

個亞鉛臂會變色
打Top Gas有機會爆Frame
打乜Gas,射程都令人失望
準度差
如果要玩「現代」入殼金身輪,KA改出嚟嗰枝Python 357係首選,不過射程、準度一樣令人失望。
引用:
原帖由 七點六二 於 7-4-2020 00:40 發表

請問師兄有什麼問題?煩請告知?
究竟世界上還有神嗎?

呢枝係M37 Airweight,日本刑警用。真槍鋁Frame。吳宇森嘅「追捕」入面,福山雅治嗰枝.....
事實上,佢本身係M36,但係個槍繩扣係由警視廳委托日本公司大森製作所安裝上去去適應日本警察文化-—槍繩。
下列文章,雖然講Tanaka,但亦同時教你分辨出M36和M37的一些分別。
https://blog.xuite.net/gun_netmp ... IGHT+J-POLICE+MODEL
引用:
原帖由 七點六二 於 8-4-2020 21:45 發表

我果支Tanaka M36 左輪又係咁...
究竟世界上還有神嗎?

你講M36同M37?
就咁睇,M37似加長咗。
引用:
原帖由 romechung 於 9-4-2020 10:40 發表
原來出輪瓜粒制都有唔同,雖然同係S&W
究竟世界上還有神嗎?

睇落好似係
引用:
原帖由 romechung 於 9-4-2020 10:42 發表
https://blog.xuite.net/gun_netmp5a5/twblog/134040927
請教下有無師兄玩過國際.357裝飾彈?佢係咪做闊左?睇落咁肥
究竟世界上還有神嗎?

其實某香港廠造緊鋼/ 鋁Colt Detective Special 3,等緊成品。
究竟世界上還有神嗎?

日本East A好似係最神似嗰個。
引用:
原帖由 七點六二 於 19-4-2020 17:49 發表

十足似日本刑警...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題