19 12
發新話題

[WE] 有關WE隻M14木杔

有關WE隻M14木杔

講起WE支M14,無論在觀賞或是把玩,都值得收藏. 只是原廠膠身,對我來說是太重了.
現在大熱天時,想取出尼玩,但諗起佢ge重量就怕怕.
現'正苦 '俾左一萬元,想買WE出的木身托,更換原廠重量十足的膠托.
現有以下問題,請教有經驗的C兄,
1:此木杔的材質是否容易爆裂呢?
2:此木杔是否無需修改,可以直上呢?
3:之前在'三斤 '見過,我覺得呢支木杔好似比膠托細少少咁?定係我錯覺呢?
先謝謝C兄們給小弟寶貴的資料!

引用:
原帖由 kornhill401 於 13-7-2020 18:04 發表
講起WE支M14,無論在觀賞或是把玩,都值得收藏. 只是原廠膠身,對我來說是太重了.
現'正苦 '俾左一萬元,想買WE出的木身托,更換原廠重量十足的膠托.
現有 ...
覆一覆師兄
1.應該唔易爆, 我買左5,6年都冇大問題
2.RA有木托for we https://www.ratech.com.tw/index. ... &product_id=412
3.尺吋我就冇留意la

不過建議直接買RA M14 Lv2木托或者LV3木托(兩支都係成槍,改晒), Lv2換晒易爛既件, Lv3連外觀都換埋

引用:
原帖由 kornhill401 於 13-7-2020 18:04 發表
現有 ...
我都想買木托M14...收藏用...

想輕又木身 又打game想方輕

我會簡RA-TECH WE M14 Socom

引用:
原帖由 don20082000 於 14-7-2020 09:25 發表

覆一覆師兄
1.應該唔易爆, 我買左5,6年都冇大問題
2.RA有木托for we https://www.ratech.com.tw/index. ... &product_id=412
3.尺吋我就冇留意la

不過建議直接買RA M ...
謝謝C兄給予小弟有關答覆及資訊.
之前也在'射手 '見到RA木托,
但對它的木紋和顏色,有D唔順眼咁.

引用:
原帖由 Spitfire 於 14-7-2020 10:31 發表
想輕又木身 又打game想方輕

我會簡RA-TECH WE M14 Socom
謝謝C兄給予小弟的意見.
小弟從不打game,對M14 Socom呢款也不感興趣.
因我覺得支槍管CUT短左,視覺上有D唔平衡咁.
而且我覺得RA木托隻色,比以前的無咁好睇咁.

請問 WE M14 GBB 本身唔係已經係木身?

唔好意思想搭單問下
其實木身玩具在日常保養有無咩要特別注意下?

引用:
原帖由 七點六二 於 14-7-2020 12:15 發表
請問 WE M14 GBB 本身唔係已經係木身?
以前的,當然唔係. 只是佢ge木色做得好似.
先幾日打電話去'三斤 '問佢地是否有呢支木杔貨.
但聽佢語氣,好似佢地有木杔版的WE M14咁.
利申:可能係我誤會佢意思,我也無問佢詳情.

引用:
原帖由 kornhill401 於 14-7-2020 13:18 發表

以前的,當然唔係. 只是佢ge木色做得好似.
先幾日打電話去'三斤 '問佢地是否有呢支木杔貨.
但聽佢語氣,好似佢地有木杔版的WE M14咁.
利申:可能係我誤會佢意思,我也無問佢詳情.
木托的槍真的很吸引...

引用:
原帖由 ELV15 於 14-7-2020 12:16 發表
唔好意思想搭單問下
其實木身玩具在日常保養有無咩要特別注意下?
我自己就冇,其他師兄就唔知,不過冇保養還冇保養,我打完game都會拆槍掃下d泥同沙,同埋唔俾支槍濕水

Tanak? 出的木托二戰步槍應該係最靚,玩完之後掃下D灰塵就可以,不過避免唔小心撞親D木,會花...

小弟前年幾好彩入到真M14木杔,不過要改到FIT WE M14玩咗我好耐,但成品真係好靚

引用:
原帖由 pandaon 於 15-7-2020 10:47 發表
小弟前年幾好彩入到真M14木杔,不過要改到FIT WE M14玩左我好耐,但成品真係好靚
絕對認同C兄的觀點. 想當年在QXF見到有支成槍放售(二手)5千多元.
呢支無論用料和外觀,都屬於我心中理想的M14.
如果唔係已經有呢支M14,我就立即俾錢(螺)走了.

而家海外入手真木托,會唔會難左同有風險
想入手Marushin M1 Garand 珍木托

19 12
發新話題