29 12
發新話題

[others] Chiappa Rhino CO2

槍街同某網店好似有貨了.

引用:
原帖由 jn_jona 於 28-8-2020 15:04 發表

咁好力
打唔到cqb sosad
同埋都幾難搵到合用ge槍套.

引用:
原帖由 NCP013 於 29-8-2020 00:18 發表
Bay bay有土耳其套
謝謝C兄給予有關資訊!

引用:
原帖由 mg36 於 30-8-2020 21:27 發表
尋晚係靚姐到買左最後一枝現貨
.25珠平均1.5-1.6J, 都幾好力水, 不過無論DA或SA扣雞都要幾大力

想上網買多幾個買moon clip, 但又唔知會唔會ship香港同怕會奶野
請教C兄! 你原盒跟的moon clip,可否用到佢原盒跟的彈殼呢?
我用佢原盒跟的彈殼,插唔入原盒跟的moon clip內. 謝謝!

引用:
原帖由 NCP013 於 31-8-2020 14:34 發表
黑色版多了CHANGING RHINO 刻字, 但到底真CHIAPPA CHANGING RHINO 有冇出過357MAGNUM? 我上官網只見9X19
仲有同一白色配黑輪,連香港版;都有三款的分別.
有手指握位的hand grip.

白色配白色撞鎚.

我香港買到ge版本,配黑色撞鎚.

順便分享在佢ge槍盒面,加上自畫圖片後的效果.
當初諗住俾多8百多元,個槍盒會靚D卦?
點知只是普通黑色槍盒一個,噴上白色字算數.

謝謝C兄們觀賞!

引用:
原帖由 mg36 於 2-9-2020 18:10 發表

我用個士巴拿細細力dup啲彈個落個moonclip到,係好實
謝謝C兄給予有關答覆! 我已成功使用水0候鉗,把彈殼裝入moonclip內.
其後在'youtube '找到有關如何使用moonclip的方法.
原來無論裝或拆彈殼,都要使用不同工具.

引用:
原帖由 mg36 於 3-9-2020 00:48 發表

我估另一件紅色工具應該係用黎折moonclip上既彈殼?將個圈套落粒殼到再蚊出黎

Btw如果唔用個moonclip,齋入彈落個輪瓜到會有少少虛位
真槍應該唔會咁?
C兄估中了. 我都係睇左條片先知!

WOW!金牛...我鐘意呀!

引用:
原帖由 NCP013 於 2-9-2020 18:42 發表
個盒係個手提位無0拉0拉係滑身面, 手感扣D分,   
C兄或者考慮下,用幼沙紙貼在手提位,滑身面度,會否好D呢?

回105#

恭喜Ben C兄買到新玩具.呢支平版的後準星,
有白色油加在指示刻印上.
反而果支限量版就無上到白油.

...黑白雙雄...;正!
D子彈可以用HKS 10和DW715隻speed loader尼玩.
我覺得仲好玩過,佢跟ge moon clip.

引用:
原帖由 七點六二 於 5-10-2020 21:03 發表

買啦買啦...
上個月,我已經買左呢支,所謂限量版混合色啦.

引用:
原帖由 七點六二 於 5-10-2020 16:36 發表
306556CHIAPPA RHINO6mm BB Co2 power By WinGun...
咁怪ge?D圖唔見哂!

29 12
發新話題