發新話題

新玩具Striker 12

引用:
原帖由 gabau 於 17-10-2020 19:32 發表
阿爺好似就係因為lee把散彈可以入airsoft散彈殼,所以借題發揮禁水彈
去B站睇過,公安部文件係整頓超標水彈鎗製造同銷售,亦因為水彈場目前未有適用既特殊營業執照,要管而又無法可管,搞到張飛打岳飛,亂哂龍,最好就大家暫時收鎗。

而且大陸有部份媒體都唔好得過香港或者台灣邊度,將水彈鎗講到真子彈咁,又話打傷膊頭又乜。再加上唔少無品大媽熊孩子公然街頭開game,仲唔引起公安重視就假。

引用:
原帖由 48191 於 17-10-2020 23:19 發表
0.2J打傷膊頭!?
7+2 UP,水彈吹到變核彈

引用:
原帖由 gabau 於 17-10-2020 23:29 發表
嘻,當年阿爺禁bb彈果陣連街邊賣書局bb彈槍ge阿婆都當軍火商搵武警搞9人la
而家大陸可以打BB彈game架,有指定牌照,係超麻煩咁囉。18樓FB都有講過。

當然都係果句,大陸班老古董做野容易太急太亂,或者唔識扮識搏業績,但改革開放後出世果批大粒就完全兩種畫風,就睇下後續點發展。

[quote]原帖由 48191 於 17-10-2020 23:51 發表

TVB播西藏脫貧報告果陣,某件官員講D野真係激到我想拆左部電視(講正我果掰),唔識扮識懶得戚既至高表現。

都2020年啦,班老古董對於外來既新事物都仲係一棍一船,仲未識細化監管,後生果批見過世面既就真係有料,起碼肯理解肯仔細衡量,做野有紋有路,但無奈權不在佢地手。

08年屠殺BB彈,然後BB彈變成類似實彈既俱樂部制,但水彈其實從誕生起其實都係試緊犯法條界,只不過係當睇唔到而中間又冇認真修法。大陸法律對彷真鎗定義係(以6mm計)0.16蕉以上0.5焦以下,低過0.16先叫玩具,高過0.5就當堅野。當然,水彈如果得0.16不如飲多兩支農乜山泉後屙尿可能仲遠。

好在係下架前淘左個CTR托,幾FIT。

引用:
原帖由 48191 於 18-10-2020 08:51 發表
射得入豆腐就拉得。
用黎煎既硬豆腐,水彈鎗可能射唔入架

引用:
原帖由 gabau 於 18-10-2020 09:07 發表
宜家馬雲好似仲有水彈配件買,係無成槍
係,得零件,最多就波箱鎗身。

發新話題