發新話題

[WE] 今次要讚下WE的出品(M14木托)

今次要讚下WE的出品(M14木托)

自從見到呢張美軍手上支M14圖片,立刻愛上.

當年(約十年多)得知WE會出呢支GBB版,內心興奮萬分. 點知佢第一水出現的版本,竟是無marking同膠托.內心即時冷左一半.

幾年後,終於有marking版,和有其他廠家出的木托可更換.但全都是黃色版本.市面也沒有見到啡色木托.可是我已有'司馬 '果支黃色木托版.所以遲遲未有更換木托.約兩年前,見'三轟 '放有WE自家出的啡色木杔,俾佢支M14更換.可是我對WE...呢支木杔無信心,驚怕買番尼後要大修才可裝上,因自己能力有限.所以放棄.最近在某網店見到呢支啡色木托做特價,於是買入.在更換過程中,完全無須使用任何工具修改,就可直接與金屬槍身接合. 換後(螺)上手,即時輕好多和手感比膠托好好多.

之前也曾考慮買RA的木托,可是在'射手 '見到果支RA木杔,表面好似波浪紋的浮雕.

沒有以前的光滑版本的好看.

回3# 5# 6# 3位C兄

謝謝C兄們的關注! 呢件木杔,我是從'老虎 '網每日特價中買的.現已回復過千蚊.
如上文所說,呢件木杔,我只在'三轟 '見有.好耐之前標價,都係唔使1千元.
約6個月前,問過佢地,店員話仲有貨.

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-1-2021 15:10 發表

木托還好
如果改隻sage ebr落去應該好難了
Sage ebr唔係貴we Ebr kit好多乍
請教C兄, 國貨果支EBR 拆kit,是否可裝上呢? 謝謝!

引用:
原帖由 七點六二 於 28-1-2021 13:36 發表

你想換M14EBR 套kit?
係呀!有D心CC.因有一長咀;一短咀EBR.

引用:
原帖由 jn_jona 於 29-1-2021 00:19 發表

唔得 一定要we果套
謝謝C兄給予有關答覆.解我疑問

引用:
原帖由 七點六二 於 29-1-2021 13:20 發表

M14EBR , 用馬記改...
當年買的時候,老細都話D人買尼拆件,裝落'馬記 '度.
如果C兄呢支都係;大陸EBR+馬記M14+人工費.請問當年用左多少錢呢? 謝謝!

引用:
原帖由 七點六二 於 30-1-2021 15:33 發表

用 TGS M14 EBR Stock Kit Installed Tokyo Marui M14 Wood Color Type Based ...
Hk$5600.0
謝謝C兄給予有關答覆,解我多年的疑問.
話時話,我都係覺得長咀的EBR, 比短咀的EBR型仔好多.

發新話題