30 12
發新話題

[認真] 牛年就到,埋單計數.

牛年第一炮...
吉打V10...
究竟世界上還有神嗎?

好長.....
引用:
原帖由 gabau 於 12-2-2021 00:53 發表
我ge第一炮應該會係Archwick SPR300
究竟世界上還有神嗎?

Model 3個保養成本平,係停車場貴啫。
貴買平用。
不過個Brake Hi Hi哋。
引用:
原帖由 阿堅 於 13-2-2021 14:27 發表

車係養唔掂,如果唔係一早買左。唔郁車個個月都要比差唔多三千蚊停車場,仲未計牌費保險
仲要D油越嚟越貴。買得起都養唔起呀
究竟世界上還有神嗎?

我以前玩MX-5,貪佢又平又開頂,軚盤又輕,操控性非常有趣。
但係冷氣泵、電子嘢同膠邊快柴到嘔。
早幾個月借過一架Model 3揸,係舒服囉,但冇電油車咁好玩。
引用:
原帖由 阿堅 於 13-2-2021 16:00 發表

玩車既就唔會係買model3,一定係用油架啦
一係買架飛仔跑車,一係買架柴油四驅
真係日日用車又想平先會買電車
究竟世界上還有神嗎?

其實係㗎。
慳燃料費、舒服,但唔好Feel。
引用:
原帖由 reniless 於 15-2-2021 02:02 發表
電能車係趨勢,我就打算出部xc40電能車。
究竟世界上還有神嗎?

最X係揸車出旺角,揾個位泊簡直係天荒夜談。
有一次泊上家樂,啲位窄到唔知點落車。
引用:
原帖由 kornhill401 於 14-2-2021 16:13 發表
講起養車,就怕怕. 想當年養車的時候,試過以下的不快事件.
1:住所附近無位.將車泊在要行20分鐘才可取車的地區.
2:架車泊樓下,取車時見5名小朋友在車頂滑至車頭.
當滑梯來玩耍.
3:早上取車返工,檢查車身時,發 ...
究竟世界上還有神嗎?

小弟唔係歧視女性。
不過試過有好多次,見到啲女司機行荔橋快缐,不過行50....
有啲人呢世都唔應該俾佢有車牌。
引用:
原帖由 goodsmile 於 13-2-2021 19:41 發表

養咗f10 m5同一部model X,
車老婆出街成日比佢話揸車揸到精神分裂
究竟世界上還有神嗎?

屯公由荃灣入屯市起碼有5部機係堅,唔睇錶堅係會出事。
引用:
原帖由 goodsmile 於 15-2-2021 12:34 發表

小弟係平時渣m5返工放工,
呢啲咁嘅v8 錢7比較嘈,
假日揸電動車車住一家大細因為剩係得摩打聲,
有時超速20-30都唔係好覺。
—————————————————————-
題外話千祈唔好 ...
究竟世界上還有神嗎?

認同
引用:
原帖由 kornhill401 於 15-2-2021 16:01 發表

我都係咁話. 現今一級方程式賽車手.
我好想知道頭20名,有幾多個係女人?
究竟世界上還有神嗎?

EBR前重尾輕,托過一次,打死都唔買。
引用:
原帖由 jn_jona 於 15-2-2021 20:15 發表

裝kac m14 ris又一經典
0x年好多唔同款
後黎轉晒ebr就統一晒咁
究竟世界上還有神嗎?

GBB?
引用:
原帖由 七點六二 於 16-2-2021 00:29 發表

我有買呀!
究竟世界上還有神嗎?

如果你係WE嗰枝又換哂鋼件,你唔會咁講。
引用:
原帖由 七點六二 於 16-2-2021 00:41 發表

用馬記aeg改...好輕㗎!
究竟世界上還有神嗎?

就咁裝Red Dot?
引用:
原帖由 七點六二 於 16-2-2021 00:29 發表

我有買呀!
究竟世界上還有神嗎?

M14定位係DMR,電筒冇乜用。
相反,裝枝4X好似順眼啲。
引用:
原帖由 七點六二 於 16-2-2021 09:14 發表

師兄你有咩好介紹?我剩係加左燈同Laser...
究竟世界上還有神嗎?

留心再睇,先知發生咩事...
你條骨,正確啲嚟講,係響Handguard頂上面,而唔係Upper receiver 頂上面....
所以點裝都係死。
除咗你用呢個Mount

又或者呢隻:
https://www.fulton-armory.com/sc ... r-cantilevered.aspx
引用:
原帖由 七點六二 於 17-2-2021 14:18 發表

裝咗四倍鏡或者長鏡,個過伸縮尾扎要縮到好短先至苗準...就算加埋鏡橋都冇用...兩者距離太遠了...
究竟世界上還有神嗎?

30 12
發新話題