發新話題

[Marui] MWS用什麽buffer比較好???

引用:
原帖由 迷路 於 11-3-2021 17:10 發表
Ching,小弟打算賣左個重recoil buffer,但係唔知買邊一隻好,原裝buffer已經爛爛地,想買定另外一個。。。
巾魔dify都有出個強化膠buffer

引用:
原帖由 48191 於 11-3-2021 17:18 發表
我之前用「好L憤怒的槍」High speed buffer,用落以為冇乜嘢,但中間條Pin會走位。而家我都係打爛原裝嗰個訂番Marui原裝。
我都係用嬲鎗high speed,不過條彈弓似乎硬過頭,開鎗時feel到好大力揪落條通度……試過拆pin打算換彈弓,但條彈弓卡實係裡面了唔出。

引用:
原帖由 迷路 於 11-3-2021 18:18 發表
ching覺得gun modify好用D or AG好用D?
巾摩d快係膠buffer,嬲鎗係鋁,冇得比。

如果想耐用用膠,要手感就梗係金屬。

引用:
原帖由 迷路 於 11-3-2021 18:21 發表
但係在下的super recoil就冇事wor,條pin都冇郁過
空心pin的煩惱

引用:
原帖由 迷路 於 11-3-2021 19:52 發表
金屬可以有咩手感
blowback啦咁

引用:
原帖由 迷路 於 11-3-2021 21:04 發表
但係應該不會大太多,畢竟重果幾十克
原廠buffer最大特點係緩衝彈弓頗軟,用手指都可以輕鬆壓到底,行top gas衝到盡有突,但膠本身又有彈性,所以無論聲定blowback感都有d鬆散。

嬲鎗buffer始終係鋁,而且緩衝彈弓太硬,就咁單手舉起開鎗,成支向後彈一下,道力傳向支鎗而唔係膠料本身就卸咁唔少力。

發新話題