38 123
發新話題

[GHK] 說好了的GHK Glock 17呢

引用:
原帖由 goodsmile 於 11-5-2021 16:40 發表
U仔獅子開大口,
方丈又要開大條數分擔研發費用
依家都唔知$3000落唔落到樓
U仔宜家迫緊方丈就範
哇 3千一支手鎗?

引用:
原帖由 goodsmile 於 11-5-2021 17:44 發表
$3000已經係上年年頭方丈諗住建議零售價
到時出到係咩價錢真係唔敢講
收順d,一炮過5千

引用:
原帖由 Opica 於 31-5-2021 11:36 發表
台灣金屬漲價了。台廠牌子全部貴左。。。之前WGZ都有公告話GHK價錢上調。

所以預4-5K 左右
漲價後真係可能迫近6K
不過而家台灣爆到咁,新鎗都係放埋一邊先啦……

引用:
原帖由 hi202020ch 於 26-8-2021 12:08 發表
【Umarex × GHK G17亞洲版即將於9/1發售】 from GHK at FB. 唔知幾多錢呢?
病病預售4千找一條紅衫

引用:
原帖由 Ha佬 於 27-8-2021 11:57 發表
最慘係佢下身像真結構, 將來想換客製full marking補品都幾難
邊會難?

出成套下身補品比你換,超貴之嘛。

You管已經有片,據聞係個hop座爭少少,同埋要換件的話易拆難裝。

引用:
原帖由 里安 於 30-8-2021 07:26 發表

WGC有價出啦
同病病一樣咁激wo

台灣賣價唔使11k……折番3100港紙之嘛。

引用:
原帖由 Dave 於 30-8-2021 17:14 發表
姑勿談品牌印象,在下也利申應該是不會購買。
但不得不說這柄GLOCK 其實頗為有誠意,全新開發的系統,需要投入的心思和資金是不會少的,
而且如果以價論價,一柄台灣GLOCK 動輒都千一千二了,一條鋼SLIDE 收貴千多 ...
同樣興趣唔係好大,支野同之前支42仔一樣係blow FRONT,而且唔敢太有希望,之前支G5夠話勁到打腫膊頭,結果買番黎……車!

引用:
原帖由 里安 於 2-9-2021 09:26 發表

打腫膊頭咪玩啦
日日打真槍都未必會啦
呢D又吹得大得滯
台灣果邊吹既

老實講,馬記HICAPA膠架,再換超輕飛機座同彈弓頂,打虎口個手感無敵。或者馬記支FNX45都正。

台鎗係好搖,但虎口冇乜感覺。

引用:
原帖由 PMX 於 2-9-2021 09:59 發表
玩完朋友嗰枝個人感覺,trigger 扣壓冇層次真心有少少失望,下身外觀都有唔少廠做得好過佢,不過包射技術好似暫時得佢有?後座力可以,冇咗hammer 拉slide 唔卡,唔係炒價買來玩下無妨,不過驚喜感冇想像 ...
吉打個全套鋼內構下身唔知係真包射定裝假狗?

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 2-9-2021 11:38 發表

長知識了,謝謝師兄
殺錯良民.doc

引用:
原帖由 Maxman2 於 4-9-2021 04:13 發表

試左用日本城嗰啲高科技海綿(四方形一粒粒白色果d)噴少少酒精去抹個下身,成功變啞,估計可能係脫模油殘留於下身令到佢咁光令。
走油飛邊

引用:
原帖由 marco91919 於 4-9-2021 19:34 發表
有人砌完黎睇
佢枝PIN係襟落個嘩佬而唔係敲落去
所以好唔同 嘩佬壓力幾大個TRIGGER力就幾大
有YT片拆過,應該係有塊阻力片卡住條PIN,扣雞同時將條pin拉後,到尾之後阻力片甩鉸,放pin,響鎗。

引用:
原帖由 48191 於 5-9-2021 14:59 發表
台灣果邊各種瘋狂bug,有彈匣冇螺絲,炒O ring等等,十年磨一劍結果係把餐刀?

引用:
原帖由 里安 於 6-9-2021 15:22 發表

廠方有回應

https://www.facebook.com/groups/ ... s/1698606957196154/
要打CO2要另外買套件,好野

38 123
發新話題