發新話題

[GHK] 說好了的GHK Glock 17呢

引用:
原帖由 Maxman2 於 10-9-2021 08:00 發表

真係靠條橫固定Pin扮真槍扣雞阻力的,真係要佩服創作者腦根。唔怪得有啲師兄話佢扣雞好似開燈掣咁
GHK SWITCH

引用:
原帖由 NCP013 於 10-9-2021 17:09 發表
台灣有散件買了, 最貴當然就係條SLIDE
https://www.proactstore.com/cate ... p;theme_preview=ell
下身包射1500蚊

引用:
原帖由 Maxman2 於 10-9-2021 18:45 發表

係wo 比想像中平 如果有全真派marking甘上下價錢就好
出P80下身,由包射光明正大轉番類馬記兩截式假狗,有得平就正啦

買左傳說中既GHK SWITCH 17啦。

邊個話似啪燈架,完全係便秘幾日勉強咇一粒咁既feel。唔客氣講,手感係我們白朗寧既劣化版。

小小睇法,trigger前段真係過輕,適量加重會好好多。扣發果下唔算重,而係模糊得太奇怪,心中冇數乜野時候要發力同發幾大力。

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-9-2021 18:19 發表

我們白朗寧個trigger原理似珍品,我估佢個手感應該合理(估咋 ),但17個手感靠迫橫柱做成
爆開睇幾乎冇油,乾J,怪不得硬到利物浦。

引用:
原帖由 里安 於 2-9-2021 09:37 發表
打12KG我一向唔會有呢d無謂幻想
呢支個所謂後座力都係……挑。

引用:
原帖由 48191 於 10-9-2021 16:57 發表
朋友嗰枝,Slide Lock狀態下,Trigger依然可以啪電掣。
匣在非滿氣情況下,在Breaking point再輕微壓多少少,彈匣有洩氣聲。
似乎已經係死症,無法改變。
上下分家之後睇睇機件運作,我果支即將到breaking point果陣,都未啪電掣,支撞針已經偷步微微移向前。

無怪乎唔上匣同上匣個手感差勁多,冇匣空扣似係重雞既V記Glock,有匣個breaking point「矇」到傻,而且明顯feel到多道力同你對抗,扣到底無可底,硬無可硬先突然間響鎗。

仲有更趴街既一點,就係上匣之後會將滑架後面頂起,唔知係出氣膠定含彈嘴太高累事。試鎗頭幾飛白煙好大。

引用:
原帖由 里安 於 20-9-2021 21:56 發表

一向唔會對airsoft recoil有幻想,其實廠吹大左我都會挑,但我更會覺得好多人諗多左,都係果句,12kg想大成點
但係部份廠好鍾意製造幻想。

D KOL步鎗膊頭唔頂實,或者頂落避彈衣個軟墊上面,輔助手完全冇用力向內扭,就咁托住,blowback梗係勁啦。如果唔用力放軟手黎打,支warhawk直頭very strong blowback到鎗嘴彈起添。

引用:
原帖由 mg36 於 24-9-2021 17:54 發表
發覺跟槍隻匣個氣缸係銀色,同用金色入氣咀
另外買嗰兩張匣就黑色氣缸同銀色入氣咀
有無師兄知有咩分別?
下。搞到咁既款,似生產材料都唔夠用要mix and match播。

利申,我銀筒銀哇佬。

引用:
原帖由 Maxman2 於 24-9-2021 19:28 發表

應該金色咀有問題,如果唔係的話我果支金咀,就唔會另外再跟一個銀咀。金咀我開箱入3秒氣試幾次,只打到3-7發
居然?

唔怪得我果支氣化效率好好,完全唔覺有任何類似腳軟、早__問題。

引用:
原帖由 mg36 於 24-9-2021 23:37 發表

我估可能係最頭水嗰批有問題,之後嗰啲已經裝左無問題既銀色入氣咀
怪唔知貓兵團出過po話買左GHK SWITCH既人去拎新哇佬

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-11-2021 09:47 發表

未必會過火, 但一定會改善blow back果下手感.
有測試影片啦,換左CO2套件而用番普通top gas匣,得果0.5隻蕉,CO2套件用CO2匣就同原裝一模一樣,唔過1焦。

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 00:35 發表

可能會,但唔覺,CO2框嗶佬粒掣幼好多。
打CO2框,支野唔太搖(可能CO2框重左),但向後chock果度力明顯大左(2成),D聲就大左5成。

BTW,小弟執完個Trigger, trigger safety 不再鬼祟了
後座大兩成但聲大五成?

調番轉就即買。

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 10:02 發表

純粹人肉感應器,不宜作準
我支ARMY R604,裝真品RMR轉換板上ACRO,打起黎仲兇殘過SWITCH17,成個鎗口比超重既後截帶到翹起,SWITCH17都冇咁顛……塊轉換板實心鋼黎既,跌到腳趾骨折都似。

不過我都係去病病買左個407C,輕一大半,驚條slide個凹位頂唔順斷左就好笑。

發新話題