發新話題

[GHK] 說好了的GHK Glock 17呢

換左CO2 kit後要更大壓力先打得開出氣valve,會唔會導致trigger硬度大幅上升?

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-11-2021 09:47 發表

未必會過火, 但一定會改善blow back果下手感.
有測試影片啦,換左CO2套件而用番普通top gas匣,得果0.5隻蕉,CO2套件用CO2匣就同原裝一模一樣,唔過1焦。

有冇師兄已經換咗?可以分享一下嗎?

引用:
原帖由 geoprotex 於 9-11-2021 16:25 發表
換左CO2 kit後要更大壓力先打得開出氣valve,會唔會導致trigger硬度大幅上升?
可能會,但唔覺,CO2框嗶佬粒掣幼好多。
打CO2框,支野唔太搖(可能CO2框重左),但向後chock果度力明顯大左(2成),D聲就大左5成。

BTW,小弟執完個Trigger, trigger safety 不再鬼祟了

附件

20-11-2021 01:02

20-11-2021 01:02

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 00:35 發表

可能會,但唔覺,CO2框嗶佬粒掣幼好多。
打CO2框,支野唔太搖(可能CO2框重左),但向後chock果度力明顯大左(2成),D聲就大左5成。

BTW,小弟執完個Trigger, trigger safety 不再鬼祟了
後座大兩成但聲大五成?

調番轉就即買。

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 09:41 發表

後座大兩成但聲大五成?

調番轉就即買。
純粹人肉感應器,不宜作準

引用:
原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 10:02 發表

純粹人肉感應器,不宜作準
我支ARMY R604,裝真品RMR轉換板上ACRO,打起黎仲兇殘過SWITCH17,成個鎗口比超重既後截帶到翹起,SWITCH17都冇咁顛……塊轉換板實心鋼黎既,跌到腳趾骨折都似。

不過我都係去病病買左個407C,輕一大半,驚條slide個凹位頂唔順斷左就好笑。

呢支其實而家外面賣緊幾多?tt見唔少二手不過都係三千上落個價都幾穩,但咁快二手有d奇怪咩情況

引用:
原帖由 gainax 於 20-11-2021 12:22 發表
呢支其實而家外面賣緊幾多?tt見唔少二手不過都係三千上落個價都幾穩,但咁快二手有d奇怪咩情況
貓記已經三千正,其他地方三千四。

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 12:29 發表

貓記已經三千正,其他地方三千四。
3千一支成槍鋼g17唔貴wo,個鋼滑架係cnc定#記1911鑄造方式?應該係鋼外管同鋼火控?
Marking冇研究開有板拳應該跟足真鐵?其實打 topgas快扣打得爽唔爽會軟腳?以上都做足既話3千一支好值得玩 wo

引用:
原帖由 gainax 於 20-11-2021 12:44 發表

3千一支成槍鋼g17唔貴wo,個鋼滑架係cnc定#記1911鑄造方式?應該係鋼外管同鋼火控?
Marking冇研究開有板拳應該跟足真鐵?其實打 topgas快扣打得爽唔爽會軟腳?以上都做足既話3千一支好值得玩 wo
應鋼都鋼,marking係玩具野。氣化方面,初代版好差,後期版(包括我果支)堅挺無比唔腳軟。不過trigger硬到爆炸,想快扣都難。

比較硬膠既一點係mag release都係包射件,塊鋁片突哂出黎,換幾下已經刮到隻匣花哂,而且,個slide release有幾分似AST支USW或KJ支shadow,唔係太靈敏,手拉lock唔到,打到lock就次次得。

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 13:45 發表

應鋼都鋼,marking係玩具野。氣化方面,初代版好差,後期版(包括我果支)堅挺無比唔腳軟。不過trigger硬到爆炸,想快扣都難。

比較硬膠既一點係mag release都係包射件,塊鋁片突哂出黎,換幾下已經刮到隻匣花 ...
有板拳都整玩具marking..  ?唔怪得睇相右面下身同以前玩過d字怪怪地,冇研究過唔確定
上網睇介紹片佢後定左板機仲扣到 cookcook聲咁特別?隻雞硬係咪只係彈弓影響可以diy整輕d?
最好奇介紹片話佢冇擊鎚設計,即是用榴彈炮個種按壓撞針設計定點 呢支野外觀唔計刻字造得幾有feel
,其他我估可以克服,刻字啱唔啱比較重要,希望有正確刻字版。。

回覆 158# 的帖子

賣果班,可能2年等待期間對支野有太高期望。另外可能對佢個trigger 手感失望。小弟本身只對外觀執

引用:
原帖由 gainax 於 20-11-2021 12:22 發表
賣果班,可能2年等待期間對支野有太高期望。另外可能對佢個trigger 手感失望。小弟本身只對外觀執

[quote]原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 14:46 發表

賣果班,可能2年等待期間對支野有太高期望。
另外可能對佢個trigger 手感失望。小弟本身只對外觀執

發新話題