29 12
發新話題

[GHK] 說好了的GHK Glock 17呢

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-9-2021 16:57 發表
想問下大家,有冇人照佢既4 秒入氣法係打得哂17 飛兼有lock slide?

我果支要入5 秒先清得哂, 但會爆氣
師兄果支入氣咀係金色定銀色?我金色咀有這個問題,換咗銀色咀就無問題

引用:
原帖由 mg36 於 24-9-2021 19:21 發表
似乎係金色入氣咀有問題?
金咀匣入5-6秒氣只能勉強清匣
但銀咀匣打到起碼30飛
應該金色咀有問題,如果唔係的話我果支金咀,就唔會另外再跟一個銀咀。金咀我開箱入3秒氣試幾次,只打到3-7發

終於開始減價了

引用:
原帖由 NCP013 於 2-11-2021 15:26 發表
CO2 KIT 台灣有了
https://www.proactstore.com/prod ... XYqjArR3whrV7NpQNWM
換咗這套野,打co2會唔會過火?

有冇師兄已經換咗?可以分享一下嗎?

引用:
原帖由 geoprotex 於 9-11-2021 16:25 發表
換左CO2 kit後要更大壓力先打得開出氣valve,會唔會導致trigger硬度大幅上升?
可能會,但唔覺,CO2框嗶佬粒掣幼好多。
打CO2框,支野唔太搖(可能CO2框重左),但向後chock果度力明顯大左(2成),D聲就大左5成。

BTW,小弟執完個Trigger, trigger safety 不再鬼祟了

附件

20-11-2021 01:02

20-11-2021 01:02

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 09:41 發表

後座大兩成但聲大五成?

調番轉就即買。
純粹人肉感應器,不宜作準

回覆 158# 的帖子

賣果班,可能2年等待期間對支野有太高期望。另外可能對佢個trigger 手感失望。小弟本身只對外觀執

引用:
原帖由 gainax 於 20-11-2021 12:22 發表
呢支其實而家外面賣緊幾多?tt見唔少二手不過都係三千上落個價都幾穩,但咁快二手有d奇怪咩情況
賣果班,可能2年等待期間對支野有太高期望。另外可能對佢個trigger 手感失望。小弟本身只對外觀執

[quote]原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 14:46 發表

賣果班,可能2年等待期間對支野有太高期望。
另外可能對佢個trigger 手感失望。小弟本身只對外觀執

[quote]原帖由 Maxman2 於 20-11-2021 14:46 發表

引用:
原帖由 gainax 於 20-11-2021 15:15 發表

我睇完幾個測評同d玩家回覆,外觀好似話下身造型都有未像真地方,咁樣都係觀望中唔衝住,
出左 g17全新系統設計我估日後會有其他gen版其他型號,希望做到跟足真鐵正確外觀到時再入手了,外觀抄支v記己經掂
佢冇擊 ...
V記小弟有gen4 g19,Ghk G17同V記差不多,大家都係差左個[officially license product of glock], V記月勝在有吉打同佢出正印下身

引用:
原帖由 RCOOH 於 20-11-2021 15:58 發表

隻雞冇氣同有氣時硬度天差地遠。因為一到break wall支撞針會偷步,提早移向哇佬,幅度細到唔會響鎗,但就會令哇佬既壓力倒feed比隻雞,由冇氣時既硬又頓變成有氣時既死實。

SWITCH17個擊發模式其實係另一個形 ...
小弟發現Trigger入面條彈弓如果短D,Trigger榜數會大減

引用:
原帖由 RCOOH 於 22-11-2021 10:01 發表

其實我想過賣,因為真係唔好玩……
師兄如果因為trigger 手感,有冇諗過自己執執佢?始終佢冇擊錘設計係一個大賣點(個人覺得)

29 12
發新話題