發新話題

染鋼藥水邊度買?

請問We 槍身是係咪鋁質, 我買咗支染黑劑試完全無反應, 準星位一掃就黑, 但滑架位唔得

即係我買錯咗。有無推介

回覆 45# 的帖子

WE M9 , 散裝五金鋪買

回覆 44# 的帖子

無得blue???? 好多槍都係亞鉛喎

磨咗就係等藥水

附件

19-7-2022 14:07

回覆 56# 的帖子

THANKS CHING

回覆 62# 的帖子

唔怪之得, 買咗淺藍色,  染鋼料好快黑咗

試咗用染鋁水, 可以發黑不過顏色真係又啡又黑, 無乜 blue 感,另外發完即捽定係沖水後先捽?

附件

21-7-2022 08:37

回覆 69# 的帖子

好, 今晚磨走重試, THANks

老外好鐘意blue完再用Steel Wool 磨

引用:
原帖由 kornhill401 於 21-7-2022 11:56 發表

C兄呢種效果, 係我正想用在北東支UZI上.
玩舊化/二戰 feel 就好似幾近磅, 但係想要丁點藍好睇d

好像比上一次好一點點, 再努力💪!

附件

21-7-2022 22:22

請問槍身染完上油, 要keep住油淋淋定係乾身都可以,
另外建議唔好用WE 槍, 槍身滑架鋁合金好難上色, 又啡又黑, 槍管物料又唔一樣。

初試啼聲, m92F 感謝師兄blue神教路

附件

24-7-2022 17:53

發新話題