發新話題

户外收費場一個一個消失

戶外場,早一兩個月去過一次,一日打得果三場,好快啲人就話攰/熱唔打

引用:
原帖由 marco91919 於 8-6-2021 23:07 發表
都係主力CQB嫁啦 打一埸OUTDOOR打全日其實好浪費時間
如果集合準時、開game準時,唔好hea咁耐,打一日無咩所謂

引用:
原帖由 Dave 於 8-6-2021 22:00 發表

疫情前攪GAME都有這些情況,不過身為HOST ,踢下大家郁,大家都肯郁既...
反而係D 廿幾歲既唔願郁... 要我呢D 老野來叫
通常室外場在下HOST ,除非真是熱到反人類,否則最少都打7, 8 節 ( 不同場/ 換邊  ...
你D腳好囉

引用:
原帖由 ethanwch 於 9-6-2021 00:07 發表
有人想玩唔知點入門,其實認清目的,執一套平價裝備去玩並唔係一件難事。最近一次打Game,  Game場附近係一個農莊。有一家人行左過黎睇。個小朋友望左我好耐,最後我都問左佢洗唔洗俾你hold 住枝槍影張相?家長都影左, ...
以前game 場d staff 都會教下人少少technique 去玩

而家不論場定鋪頭自己都未顧掂自己,仲教人

引用:
原帖由 ethanwch 於 9-6-2021 20:35 發表
直接d 講咪姐係無系統囉。
一間公司要run 得順,人唔得咪要個系統得。當然最好都係兩樣都得。
跟住我就被人X 那有錢,淨係交租都玩死我。講真Fail to plan 咪plan to fail 囉。未諗掂就開鋪,你預左啦。
鋪頭的話我無你諗得咁複雜
好簡單做SALES都要知你賣緊咩
好明顯而家街果度唔少sales唔知自己賣緊咩或者9up多
唔識都算,態度又衰,你估而家廿年前
有D鋪頭,你行入去睇野問野買野,好似阻到D大哥食煙吹水咁
好似某街口兩層鋪,我係唔會再入

場地方面,戶外場本身已比市區CQB場有D先天劣勢,加上之前講的玩家問題,近年已走唔少客

砌裝導新手問題,又另一樣,後話

人大左又會諗多左計較多左ma

呢個遊戲涉及對戰、競爭,唔係人人可以接受到一槍無開過就死

圈子又多是非

引用:
原帖由 LCH925 於 17-6-2021 19:37 發表

hold game都係一個問題,大家怕一開波中槍就要坐,寧可唔衝/不死,結果令到埸game仲悶
後來小弟換左個玩法,中彈死之後返去重生點畫「正」字就可即刻玩,最後用正字計輸贏,起碼節奏快左好多
雖然都比唔上係冷氣 ...
有啲似打online game team dead match玩法

發新話題