發新話題

[WE] L86 LSW GBB

我覺得,如果配返支susat鏡,就仲正.
係啦,奇怪WE唔做呢款L86呢?橫惦佢已經有L85.

引用:
原帖由 honry 於 21-5-2021 11:26 發表

因為Susat鏡難搵,而且英軍好多都由susat轉用Elcan
原來如此, 謝謝C兄給予有關知識.
昨日在槍街,見到有一susat鏡,標價過千元.
我覺得好似無'星星 '牌果隻咁正.

睇左條片,攪到心思思. 自知DIY能力唔強.  
否則真係想把Ares果支L86,好似J大咁改.
請教J大,Ares呢支,唔知得唔得呢?

引用:
原帖由 hdu 於 22-5-2021 22:30 發表
Ares 係可以的 謝謝

https://youtu.be/Dm6Swts1YLE
謝謝C兄給予有關資訊. 試下去KWS問下,有無高人把兩支合體先.

引用:
原帖由 jacko 於 24-5-2021 07:51 發表

如果你搵到零件,建議你自己試下先,其實無想像中0甘難,you can do it
謝謝J大給予小弟的建議.

引用:
原帖由 honry 於 25-5-2021 11:29 發表

我睇咗呢張相就迷上L86配Elcan
就連佢英國軍方,都唔再用susat鏡?

引用:
原帖由 honry 於 25-5-2021 12:43 發表

英軍前線部隊裝備的SA80則配備4倍放大倍率的SUSAT光學瞄準鏡或夜視瞄準鏡,只有非作戰部隊或後備單位才配備原本的機械瞄具。

自2011年開始,英國國防部開始為英軍裝備的SA80換裝ELCAN SpecterOS 4倍輕型日用瞄 ...
謝謝C兄給予小弟,現在英軍使用瞄具的知識;使小弟得益良多.

發新話題