發新話題

請教C-more安裝

我有一隻這一款式的copy C-more鏡.
我試過係唔能夠裝上滑架,比1911闊的Hi-capa的玩具槍上.
只可安裝在類似1911闊度的滑架上.
可能樓主的C-MORE同款有另一尺碼,可裝在一般hi-capa卦?

樓主想玩IPSC嗎?

小弟分享有關上述我的copy C-more鏡的圖片.
以供樓主購入前參考.以免得物無所用.

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-5-2021 12:19 發表
張國榮果枝聽講係 WA GBB

張國榮效應卦, 前日見'茶2T '有C兄放售一模一樣的玩具槍.
第日再睇,已經俾人接手了.

我覺得大隻C more配比Glock大支的,和加左com頭的玩具槍,外觀上有一種霸氣咁.
借網上圖片一用.

回17#

請教Dave C兄, 我時常有個疑問有關玩具氣槍中的IPSC.
就是在射擊過程中,其中之一要跌匣,跟住要快速換上另一匣,立刻向靶射擊.
請問果隻跌下來的匣,是否有物品保護,以免隻匣破損呢? 謝謝!

回19#

謝謝Dave C兄給予有關知識.
唔怪得會在二手區,間中見有D C兄放售一些沒有底板的手槍匣.

我覺得IPSC同THREE GUNS射擊運動,即是手槍,來福槍和SHOTGUN.
都會幾吸引喜歡玩真槍和玩玩具槍的槍友.
只是香港好似無乜場地可玩咁.

引用:
原帖由 Dave 於 19-6-2021 10:36 發表

3 GUN 在香港是攪過一排太息微了,也許是入門要求的裝備太多了,一柄RIFLE 一柄SG 一柄手槍一套裝備差不多一萬元起跳。
在下接觸IPSC 前也是玩過兩堂3 GUN,是好玩的。
IPSC 槍會大型的來來去去也是那1, 2 間。 ...
謝謝Dave C兄給予有關資訊.
又係ge,3gun裝備太多;無私家車都幾麻煩下.

發新話題