發新話題

[others] 舊病復發之SRC和KWA

舊病復發之SRC和KWA

C兄,千其唔好誤會,唔係玩具槍問題,係我的問題.
毛病係我買了黑色的玩具槍,當見到佢有同款式的銀色版.
又會買多一支,兩支玩具槍,同時欣賞.
今次主角係SRC的紅盒,有章,銀色版的TT-33.

早年買了KWA黑色版的TT-33,硬係覺得佢爭少少..咁.
例如彈匣底,無左個環扣.滑架尾左右無左粒插梢.
當日買了呢支SRC的TT-33,回家後立即把兩支玩具槍取出比較.

起初我以為呢支係倉底貨,好彩睇真D唔係.只是個盒好多灰塵吧了.
睇番之前的舊帖,原來佢第一水出的貨,年份刻印有誤.
暫借C兄圖片一用.

今次呢支SRC的TT-33,年份刻印無誤,KWA無ge,佢都有.

兩支外觀比較,我喜歡SRC多D. KWA的匣底,我事後DIY個環扣.

又兩廠的彈匣,絕對不能相互使用.

因我是以觀賞為主,所以都是外觀作評論.

你竟然仲搵到SRC枝TT-33!?
我搵枝黑色都唔知邊度有!
引用:
原帖由 kornhill401 於 21-6-2021 14:28 發表
C兄,千其唔好誤會,唔係玩具槍問題,係我的問題.
毛病係我買了黑色的玩具槍,當見到佢有同款式的銀色版.
又會買多一支,兩支玩具槍,同時欣賞.
今次主角係SRC的紅盒,有章,銀色版的TT-33.

早年買了KWA黑色版 ...
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 22-6-2021 23:15 發表
你竟然仲搵到SRC枝TT-33!?
我搵枝黑色都唔知邊度有!
我都係在'老虎 '網上搵到ge.
以(渣)上手的感覺尼比,我比較喜歡KWA多D.
因重量KWA比SRC,重多左100g以上.

KWA個Safety好乞人憎
引用:
原帖由 kornhill401 於 23-6-2021 12:12 發表

我都係在'老虎 '網上搵到ge.
以(渣)上手的感覺尼比,我比較喜歡KWA多D.
因重量KWA比SRC,重多左100g以上.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 23-6-2021 22:04 發表
KWA個Safety好乞人憎
我都係咁話. 但聽講佢都係照真槍尼做.

個Safety可以閹。
引用:
原帖由 kornhill401 於 24-6-2021 13:13 發表

我都係咁話. 但聽講佢都係照真槍尼做.
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 24-6-2021 18:58 發表
個Safety可以閹。
謝謝C兄給予有關知識.
但我都習慣左佢ge safety了.
係初頭第一下唔慣姐.

發新話題