發新話題

[DIY] UZI gbb

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-4-2022 14:35 發表

有幾間都幾好既
新填地好在即買即有 又可以即場度下
數得一條,除非自己度錯,我保險D唔同Size買十粒隨時同香港買幾粒一樣價

特別美制螺絲

好記得有一間望都唔望就話無再屌人走

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-4-2022 23:40 發表

螺絲應該得兩間 一間好好 一間好差
如果有機會急要先算

睇hero arms TG話今日到

到手
1)對比其他SMG好重(成支鐵),開盒好大陣舊鐵皮味
2)recoil彈弓好林,應該可以換硬D
3)開盒支槍一滴油都無,玩之前抺下先
4)hopup下壓如打重珠可能唔夠,實際試先知
5)原裝1.4至1.5力
6)咩marking咩版本我唔識,唔貴純粹貪得意入

其他等Dave兄評槍啦 overall我會比8/10分

附件

29-6-2022 09:21

到手一刻充滿滿足感

大部分解

配上EA的彈包

支槍其實清水最好睇,不過都用TDI AR刺刀座電筒mount玩住先

4 個讚好! TOP

引用:
原帖由 Dave 於 28-6-2022 23:55 發表
期望到手,應該如無意外會介紹一下。
對北東的產品頗為欣賞。
咁我期待你快點取貨

引用:
原帖由 JFCP 於 29-6-2022 21:29 發表
真係太重了!
個人覺得!
呢支鐵皮,份bolt又大,梗係重

引用:
原帖由 Maxman2 於 30-6-2022 09:00 發表
師兄們覺得個blowback 強勁嗎?
一D都唔勁

引用:
原帖由 Dave 於 30-6-2022 23:00 發表
槍支有一點大力,建議用0.2~0.25 彈。
有機會試下3珠會幾大力先

拆解後少少感想:
1)下身火控拆左應都係鋼,順手成支上晒油佢
2)Hopup有等於無,下面圖一係上盡,圖二係零hop,主要hopup膠有問題引致下壓不足,在下換左燈unicorn 60度,即刻最少有明顯下壓先即圖三
3)我果支用25珠就1.5j,即圖4,個人覺得中規中矩,始終人人的腳打既力都有唔同,不評論
4)裝燈同鏡暫時似乎無咩選擇,在下咁岩有一個TDI比AR刺刀座的電筒mount,上得都算實,TDI其實出過專for UZI,但入手應該幾麻煩,頂住先,最少靚過8字mount先,鏡我唔打算落
5)Recoil spring打算出新填地剪過條線徑粗D

附件

IMG_6324 2.jpg (37.21 KB)

1-7-2022 21:09

IMG_6324 2.jpg

IMG_6323 2.jpg (65.53 KB)

IMG_6323 2.jpg

IMG_6325 2.jpg (33.6 KB)

IMG_6325 2.jpg

1-7-2022 21:00

引用:
原帖由 pmcoperator 於 30-6-2022 16:36 發表
唔知匠神會唔會出個鋼Bolt比佢呢﹖
鋼bolt我驚唔夠力推,始終成個carrier好大舊

回覆 153# 的帖子

大家玩法唔同啦,我會用嚟落場玩

加上而家都叫lup,我就想像唔到再lup d會有幾爽

引用:
原帖由 七點六二 於 2-7-2022 19:07 發表

請問師兄你點樣加盞燈喺支槍度?謝謝🙏!
用佢個刺刀座

引用:
原帖由 七點六二 於 4-7-2022 01:35 發表

請問咁個mount在哪裡買到?
以前收落比AR用,而家唔知邊度搵了
可能TDI個網有

引用:
原帖由 七點六二 於 5-7-2022 18:22 發表

岩岩見到!

MP2A1今天(台灣)終於上市了。我們同時也設計了免拆瞄具即可開蓋的現代化套件,預計與第二批一同上市………
在我角度唔止唔靚,直頭肉酸

引用:
原帖由 kornhill401 於 6-7-2022 12:56 發表
請教C兄們, 昨日在把玩呢支UZI玩具槍時,發現有兩個問題.
1:入BB彈十分困難,因我不懂得使用一般彈匣形的入彈器.
  E+要用手一粒一粒咁入落去.最多只可入約.13粒BB彈.
2:當把彈匣插入支玩具槍時,未能一次 ...
1) 我咩咀都無用扶正直入
2)應該唔會wo,我果支實到無人有,你果支聽落隻匣入去好似「浪樽」咁ge

發新話題