30 12
發新話題

[others] 有關手槍套一問

有關手槍套一問

請問各位師兄你地支手槍如果裝咗消音,手槍燈,通常用邊啲槍套?小弟有支glock 17 w X400V w RMR 準備買套想徵求各位師兄的意見
Guns I have
VFC MCMR 10
JDG PFS
VFC HK416A5
G&G G380 SE
GHK G5
WE Colt .25
WE M712

似乎只有找人訂做,才可幫到樓主.

回覆 1# 的帖子

實戰就算真鐵都比較少係咁樣搭配然後加個套。

如果師兄要用黎做後備槍,又要快,又要裝咁長既管,可能只有類似CP GUN CLIP既手槍夾可以做到,個抆槍方式就會同“傳統”槍套有D唔同,同埋一定會比較慢,最後就係視乎你用乜消音管,就算你用GUN CLIP都有機會頂到腳,同埋支消音管外露好快會殘晒。

如果唔係要加支消音管,你既選擇會突然多左好多。

"At the common law no man can be prohibited from working at any lawful trade, for the law abhors idleness."

Sir Edward Coke

引用:
原帖由 selvaria 於 1-8-2021 12:47 發表
https://www.youtube.com/watch?v=yZhChQVmWqA

呢隻law
C兄好介紹!價錢又唔貴. 樓主,一於揀呢款啦.

多謝各位師兄

想問有冇師兄試過 t rex 隻ragnarok套?市面上有copy
Guns I have
VFC MCMR 10
JDG PFS
VFC HK416A5
G&G G380 SE
GHK G5
WE Colt .25
WE M712

你又裝燈又上Suppressor ,唔Dropleg都掹唔到槍。Condor Tornado Dropleg holster:
https://www.amazon.com/-/zh_TW/T ... A2%A8/dp/B0086UC5A4 https://youtu.be/eWQ9LU-R1Pg
Tornado有大把Copy,但Tornado彈性好大,你可以拆開個Holster之後,放之槍入去重新包過,有燈有Suppressor 一樣穩陣。
引用:
原帖由 Aslyssium 於 1-8-2021 09:48 發表
請問各位師兄你地支手槍如果裝咗消音,手槍燈,通常用邊啲槍套?小弟有支glock 17 w X400V w RMR 準備買套想徵求各位師兄的意見
究竟世界上還有神嗎?

另一個選擇係
London Bridge Trading Multicam Universal Ambidextrous Drop Leg Holster LBT-6099Z:
https://www.ebay.com/itm/264776706915?_ul=HK
LBT-6099Z彈性更大,Mk-23 Socom Full Set一樣冇難度。
https://www.sekaimon.com/s/bridg ... 20z%20holster/-/all
(日本、台灣有存貨)

究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 Aslyssium 於 2-8-2021 10:01 發表
想問有冇師兄試過 t rex 隻ragnarok套?市面上有copy
X400V都放得入?

X400V!?
應該唔得。
引用:
原帖由 kornhill401 於 2-8-2021 12:54 發表

X400V都放得入?
究竟世界上還有神嗎?

回覆 7# 的帖子

其實你用得消音管,又要上電筒(重要X400V 係突左舊野係底),又要用紅點鏡,基本上所有KYDEX 由上抆槍既廠套都做唔到。當然你可以訂造。只不過支管太長,就算個訂造套可以接受到消音管粗過個滑架,支槍插得太入,要抽返出黎完全離開個套先再推槍,練習抆槍要有返咁上下,另外會非常慢,同埋練唔夠一定會成日出槍頂到消音管。所以你提隻暴龍套又好,鹿牌又好,其他所有類似既膠套都好,基本上都唔使諗,唯一只可以係側面出槍:我提過CP GUN CLIP,或者再樓下有人提GA HOLSTER, 或者類似IPSC個D 吊住支槍既咁就可以。但係基本上支槍就要對住風吹雨打。如果你用黎打比賽,無問題,但係用黎去打AIRSOFT,你可能真係要諗諗,已經擺左咁多菇池野上去。一支X400 都成5000 幾,又RMR都要二三千,刮兩野花晒就唔好。而且氣槍一入沙基本上個滑架就會卡住,返屋企有排你洗。

另外用布套都唔係唔得。以前HK MK23 都係有布套可以俾佢入。但係抆槍個個問題依然係度,而布套要入槍,因為好多布套用拍褸,亦都係一件好花時間既事。相反,消音槍如果師兄你係玩氣槍,G17應該係無出過NBB,條管一係用黎加力,一係用黎玩COSPLAY,實戰無乜用。所以其實你有無考慮唔用消音管?
"At the common law no man can be prohibited from working at any lawful trade, for the law abhors idleness."

Sir Edward Coke

唔記得佢裝RMR!
咁真係幫唔到佢。
引用:
原帖由 derp 於 2-8-2021 16:21 發表
其實你用得消音管,又要上電筒(重要X400V 係突左舊野係底),又要用紅點鏡,基本上所有KYDEX 由上抆槍既廠套都做唔到。當然你可以訂造。只不過支管太長,就算個訂造套可以接受到消音管粗過個滑架,支槍插得太入,要 ...
究竟世界上還有神嗎?

回覆 10# 的帖子

無記錯,x300v可以用
Guns I have
VFC MCMR 10
JDG PFS
VFC HK416A5
G&G G380 SE
GHK G5
WE Colt .25
WE M712

回覆 12# 的帖子

小弟明白x400v幾本上唔使揾holster,預咗换x300款燈。消音無所謂影相算
Guns I have
VFC MCMR 10
JDG PFS
VFC HK416A5
G&G G380 SE
GHK G5
WE Colt .25
WE M712

30 12
發新話題