發新話題

[others] RWA Warhawk

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 16:05 發表
我跟你機

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 16:45 發表
唔好咁啦
換粒哭泣膠都好,原裝偏硬,輕彈會炒高。

不過呢支個trigger原裝手感一流,真係唔使換播。

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 17:17 發表
因為War Hawk Government 係用銀色鋁Trigger。
應該係話個鎚。

Sear直接勾落個鎚度,換鎚直接影響成個trigger手感,甚至我另一支hi capa換左吉打sear後變全自動……

呢支個鎚行到底果下click唔明顯到近乎冇,trigger輕輕一壓就放鎚,回既力度大到有d trigger slap。咁極限既原裝設計,換左關鍵零件後應該要唔少微調。

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 20:29 發表
寃枉呀大人,係因為個Hammer完全唔對路。
而家呢枝槍本身個Hammer形狀完全唔係NHC個式樣。
希望Nova件可以一步到位啦。

試過老原Hi Capa內膽配DP三叉片,FINE。換成KF內膽,FXXK!突然蠱惑的連發……KF冇出原裝規格sear,用吉打,卡slide或全自動……

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 21:16 發表
反正係Marui Spec,喜歡點執就點執。
打起上嚟比起V記Kimber差少少,尾幾發有少少軟。
我而家諗緊有冇一隻質量可靠Lightweight 飛機座塞入去,博偷輕少少。
回膛彈弓重、鎚又重,成支鎗係好快好定,但扣快些少已經半路腳軟唔上彈,尾果啖氣直接變full auto......

係病病試鎗,一匣彈可以連軟兩次......結果買左D A1A長匣,稍為改善咁囉。

引用:
原帖由 48191 於 8-9-2021 22:18 發表
AIA長匣!?
哪有貨?
坡紙冰臀。

當日有,而家就唔知了~

引用:
原帖由 48191 於 11-9-2021 21:36 發表
枝外管先難搵……
BTW,小心RWA匣漏汽。
我係病病買,跟鎗果隻正是漏氣也。

似乎彈弓真係過硬,密氣方面有可改善之處,連A1A長匣都好快凍同腳軟,充三秒氣都有輕微噴煙。

引用:
原帖由 48191 於 12-9-2021 09:15 發表
R兄見解冇錯,佢為咗炒兩味食CO2,結果條彈弓過硬。
CO2?得唔得丫。

我入14kg我們氣打都有d古怪,blowback梅花間竹大細力,仲有暴走彈,用CO2……

引用:
原帖由 天翔翼 於 12-9-2021 09:37 發表
借問聲呢把1911係邊一把,NIGHTHAWK RECON? 做幾銀

同埋係唔係真 MARUI spec,驚驚地唔係
掛Warhawk名實際接近Recon。唔使一千。

馬記匣同回膛件肯定用到。

引用:
原帖由 天翔翼 於 12-9-2021 10:13 發表
外觀問題唔大
但如果裡面唔同SPEC,收皮咗就GG了
我冇乜意願換內件,本身支鎗又快又定又唔係貴,粗打一流,換左陣間衰過原裝就豬了。

引用:
原帖由 48191 於 20-9-2021 20:33 發表
唔L係啩…….
發覺用比較輕既彈弓就會卡鎚……

之前上兩粒JLP buffer,一銅一膠,非常爽冇jam,換成一粒當場鎗鎗卡。

發新話題