20 12
發新話題

marui g19怪病求教

marui g19怪病求教

是咁的。。小弟有一支marui g19
改咗吉打slide+外管+吉打hop-up set+飛機+amg飛標
小弟日前換埋吉打g19下身set上去之後。。。
發現開槍嗰時出氣量好似比以前少,條slide行唔曬全程,不能slide lock。。。
我本身以為係嘩佬出氣量唔夠,但換咗amg個嘩佬之後問題依然冇解決
想請教師兄們應該點處理

症狀更新。。如果用原裝下身set+另一個牌子回樘杆就冇問題但吉打套下身set只可以用番吉打回樘杆

鋼Slide?
有冇換Hammer彈弓?
引用:
原帖由 kaige321 於 22-9-2021 19:42 發表
是咁的。。小弟有一支marui g19
改咗吉打slide+外管+吉打hop-up set+飛機+amg飛標
小弟日前換埋吉打g19下身set上去之後。。。
發現開槍嗰時出氣量好似比以前少,條slide行唔曬全程,不能slide lock。 ...
究竟世界上還有神嗎?

鋁slide,hammer彈弓冇換。。因為我見成set下身買所以冇特別去換
引用:
原帖由 48191 於 22-9-2021 20:01 發表
鋼Slide?

唔通係條Recoil Spring太硬?
引用:
原帖由 kaige321 於 22-9-2021 20:07 發表
鋁slide,hammer彈弓冇換。。因為我見成set下身買所以冇特別去換
究竟世界上還有神嗎?

我本來都以為係,但買吉打回樘杆嗰時,佢附咗2條回樘彈弓,2種強度,但我2條彈弓都時過,都係唔得
引用:
原帖由 48191 於 22-9-2021 20:27 發表
唔通係條Recoil Spring太硬?

吉打D野成日都做肥左......

你個AMG係咪所謂「抗寒飛鏢」?
引用:
原帖由 kaige321 於 22-9-2021 20:35 發表
我本來都以為係,但買吉打回樘杆嗰時,佢附咗2條回樘彈弓,2種強度,但我2條彈弓都時過,都係唔得
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 22-9-2021 23:05 發表
你個AMG係咪所謂「抗寒飛鏢」?

咁你換返原本個飛鏢應該冇事。
另外,夏天打Glock,Hammer有機會唔夠力敲放氣嘩佬,需要換硬少少Hammer彈弓。
AMG氣閥為無彈弓設計,令到佢一入氣就過硬。

究竟世界上還有神嗎?

換番吉打嘩佬+marui原裝下身之後,基本上冇乜問題但當用吉打下身set之後,個hammer就冇乜力,打幾下就腳軟
究竟我做錯咗啲咩

咁咪即係要換Hammer彈弓囉⋯⋯
引用:
原帖由 kaige321 於 23-9-2021 21:33 發表
換番吉打嘩佬+marui原裝下身之後,基本上冇乜問題但當用吉打下身set之後,個hammer就冇乜力,打幾下就腳軟
究竟我做錯咗啲咩
究竟世界上還有神嗎?

請問一下如果打鋼slide 用幾多%recoil spring 好?我見吉記有出隻似真槍果隻既,佢會唔會勁過頭,lock 唔到slide? 謝謝
引用:
原帖由 48191 於 22-9-2021 20:01 發表
鋼Slide?

引用:
原帖由 peacemaker 於 24-9-2021 18:24 發表
請問一下如果打鋼slide 用幾多%recoil spring 好?我見吉記有出隻似真槍果隻既,佢會唔會勁過頭,lock 唔到slide? 謝謝
吉打226為例我用150

150%
引用:
原帖由 peacemaker 於 24-9-2021 18:24 發表
究竟世界上還有神嗎?

20 12
發新話題