發新話題

[VFC] 想買VFC技BCM Air MCMR 11.5” AEG

個人覺得:其實無話咩槍特別適合新手,AEG同GBB都各有難處,回想自己新手玩GBB定AEG都一頭煙(當然而家在下都不是老手,基本裝拆維修都叫自己搞到)

AEG系統出左咁多年,補品、改件、網上教學、片多的是,基本上唔洗擔心無支援

槍方面「前中環黑色主調裝修」店返過,但呢支以我所知AEG同GBB香港都唔多貨

無貨可以間下各大鋪頭再唔再返囉

馬記最少可以開心玩一段長時間先

引用:
原帖由 standytam 於 2-11-2021 20:49 發表
咁又係,咁師兄對呢枝BCM又有咩睇法呢?老實我都係鍾意佢個款多過其他
好多人話佢突飛猛進,我未接觸過,比唔到意見,詳情參考下開箱片會好D

但感覺台灣貨,中游價位,間間都差唔多

我自己個人價值觀,玩GBB都係玩仿真,所以馬記唔會優先考慮

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2021 01:07 發表

如果係鍾意個款既 我覺得可以照去
新版本vfc ar gbb好似都冇咩大問題
係條buffer spring硬左d咁
我自己都鍾意cag 416 都係唔諗照買 但未有機會落場試真
好多時拎上手打兩野唔知有咩問題 落場最清楚
舊年代VFC AR就真係有問題……最少槍身有好大問題

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-11-2021 14:29 發表

舊代斷身都唔係個別事件 仲有唔係真數牙
槍身鑄工方面 以前條頂骨明顯鑄得唔好 d邊位一睇就知
我枝cag 416 頂骨d邊位已經冇問題了
最慘槍身槍管果堂接牙(上delta ring果堂)係歪

新版唔知了

引用:
原帖由 standytam 於 3-11-2021 20:32 發表
我都覺得GBB仿真感覺真係好好,嚟緊星期六就去買,順便買埋枝馬記19 Gen4
所以馬記gbb我唔會優先考慮😅

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-11-2021 08:34 發表

拎隻匣同扮真數身既匣對一對就知
細隻d
日本槍好少玩內構像真

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-11-2021 09:36 發表

隻匣都細左少少 明白佢有防改 但咁應該比例或成枝個size差dd
佢支MP7都係MP6.5啦

發新話題