27 12
發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

唔落場打game ok 既

落場打game 就唔好啦, sr25 ecc 同 m110 都係鑄身

見過d 人上身斷後pin 位, 下身尾通前面既位成舊斷
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 七點六二 於 4-11-2021 21:09 發表

都唔知邊度有得賣………!
全新應該冇啦, mk11mod 0 停左產

不過t2 間唔中有人放, 如果想要, 可以留意下

引用:
原帖由 里安 於 4-11-2021 22:33 發表

當年鍛m4我都想買

Miss左
咪係, 果陣邊估到佢得出一水

引用:
原帖由 gainax 於 6-11-2021 09:53 發表

啱見到有2手近全新sr25,我都有興趣
但手上仲有2支ar拖左好耐未完成,我估手快有手慢..
2 手全新難得呀

又鍛身, 又cnc 鋁bolt, 火控係磁石吸到物質

我幾欣賞vfc mk11 鎖實barrel 既設計, 佢係扭到少少緊果陣, 再係槍身gas tube 位扭粒螺絲入去鎖死

解決左wa system barrel nut 扭太實, hopup 座會跟住扭既問題

偽free float 管既設計都幾好, rail 同barrel 之間有塊膠片去定住...唔正面望真係以為vfc 有咩黑科技

我屋企都有支mk11, 不過落一次落場後就打消左落場既念頭, 只係平時係屋企摸下佢

引用:
原帖由 gainax 於 6-11-2021 21:20 發表

放4千幾好似仲包鏡,差少少忍唔住手,唔理好唔好打,過手癮同草槍款一流
二手間中有好野手慢就
yup, 仲要絕版槍黎講, mk11 mod 0 唔駛好似kriss 咁食炒價

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-11-2021 08:08 發表

唔再落場因為太重太大枝定咩原因?
重, 平時係屋企玩覺得自己可以駕馭到

但落到場就係另一樣野

真係會手軟的

引用:
原帖由 jn_jona 於 7-11-2021 13:42 發表

我枝110都冇換hop up膠換管 因為知又長又重 應該落唔到場
可以唔換啦, 我果時冬天打outdoor, 淨係抱佢行都出哂汗, 要不停搵cover 去俾支槍座住

彈道係飛得遠, 不過集彈性唔高

最尷尬既位係落腳架, 重量多左, 但開到機會又唔大

不過, 係屋企扒低打靶個feel 係一流, 支野又嘈, blow back 又爽

引用:
原帖由 gainax 於 7-11-2021 15:14 發表

GBBR又唔會同真鐵一樣有身程優勢,用SR25同M4最多都係打50M
拎馬記MWS又輕又準,SR25重同長要落場唔會夠M4實用嗱
但個個M4你拎SR25,417,M14甚至psg1,即時型哂,打game除左講實用,型
都好緊要
yup, 長槍管大既優勢係氣槍度表現唔到出黎

而且我發現gbb 長槍好多時候係內管較前既位置會有bb 彈積(一堆白色印)...

我諗唔夠氣令粒bb 彈定係內管中間

試過坊間話有氣墊既product 一樣,

對集彈性改善並唔大....

相反短既槍完全冇e 個問題

所以而家比較喜歡用553, mp5 e d 短管既槍

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 09:36 發表

有d hopup組係設計差咁冇計,一般跟馬記用手槍膠唔差得幾多,我估而家市場係少左投放資源設計新hopup改善彈道
因為好多人預左一買即換慣例左唔搞好呢度,冇計冇平靚正自己diy一下好了
vfc d 長火 hopup 組我覺得好多設計都差, 係好方便, 因為唔駛拆槍就較到, 不過佢每件parts 都有d 虛位, 開槍果陣個下壓好唔平均...

試過416v2, g3, mp5v2, mp7, sr25, ump 都一樣...可以飛得遠, 但集彈性差, 有時仲一粒上一粒落

印象深刻係mp5v2, 我做左定管, 換左hopup 膠, 再用膠紙限死左下壓杆左右邊既虛位之後, d 彈都係唔穩

最後先發現, 佢個轉輪內徑係大過hopup 座, 所以blow back 果陣會震到移位, 就算佢有粒detent 頂實都冇用...

而家執完好左好多

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-11-2021 16:44 發表

為左方便面放棄準繩係好反智既事sosad
G3係咪同mp5 v2 一樣用環黎較?g3我都心思思
Sr25應該好似mk18v2咁用枝飲管黎較?我見mk18V2果隻好似好過416V2
起碼佢厚料金屬件 唔會好似416條膠咁有彈性
416有諗過買套 ...
G3 都係用圈較, 但g3 個設計實淨過mp5, 同埋g3 重量分布好好, 長時間拎都唔會好快攰

sr25 用飲管較, 前頂位係鋼, 同416 既膠相比, 真係一分錢一分貨

引用:
原帖由 gainax 於 9-11-2021 02:29 發表

唔明有d廠set個回膛彈弓超硬,哂氣又易撞爛野,我記得早兩年買支9千5蚊支蛇返黎都係咁。。
我而家都諗緊點樣將蛇,v記個d改哂豬香港套火控,夾我己經改左,只要搞得成將豬香港套擊鎚連撞針裝落去就掂哂,
其 ...
我都唔明呀

vfc mp5 v1, 條回鏜彈弓我剪左一半都仲好快...
vfc 416 v2, 條回鏜彈弓我都剪左2/5, 但都一樣好快...

不過睇得出vfc 係blow back 已經唔再一味用硬彈弓, 而家改左鋼芯buffer 去加強撞果一下既力

但缺點係好嘈

引用:
原帖由 里安 於 14-11-2021 13:04 發表

新果支bcm 啲台灣網紅講到好勁,vfc洗底作咁
緊係算啦

人地一年改一次版

引用:
原帖由 jn_jona 於 14-11-2021 14:33 發表

Ump先正 快到個匣既follower跟唔到
Bolt lock要打到得返一半氣先下下lock到

再講mk17都係好鬼快 想佢好似真鐵咁慢應該冇咩可能
佢d 回鏜彈弓真係亂黎, 但自己隻身d 料又頂唔到

d 打幾槍之後, 飛機推彈杆個位就變變地形

引用:
原帖由 gainax 於 15-11-2021 00:51 發表

可能硬既回膛弓拉煲上黎似真鐵好feel掛?
但係咁硬回膛弓d件唔撞爛bolt lock都易 lock唔切又易蝕,仲有係食氣又減左後助力冇乜好處
大蛇d配搭就係咁,條煲又重搞到 bolt back個feel好唔掂似ak rof咁慢
...
我諗都係, 近年vfc d 玩具成日都聽到有人講有珍鐵feel

但我自己就未試過珍鐵

引用:
原帖由 gainax 於 16-11-2021 21:42 發表
v記支 sr25ecc係咪有機會打爛身?本身見有支二手好平諗住入不過都係搜尋下有冇問題
見台灣個面斷開一節 咁厚個身都斷究竟係咩原因?
鑄件氣泡影響強度 + 死力blow back 掛

27 12
發新話題