發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

回覆 60# 的帖子

照計粒膠唔會轉,除非條管或粒膠咩嘢卡槽位都冇,
不過我個人都會做小小手腳定死佢.

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2021 18:12 發表

佢比我感覺係恨鐵不成鋼,外觀上造型、質感、像真度係市場第一只睇外表非常吸引
但內部設計上都有小問題或設計得唔完善地方令人卻步,不過可以diy一下就ok都可以接受
小問題可以自己diy, 但系統上要改玩家就頭痕 ...
都唔係o既vfc416a5及dna都已改用新款hammer及較軟彈弓,可能師兄還停留在prowin匣吃硬彈弓年代,
而新款的GI款匣氣化亦不差,只外觀有差,但一體缸亦有其好處.
師兄亦玩蛇懂用ghk匣,但為何不去改調整彈弓硬度,而硬吹要改ghk火控.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gainax 於 25-11-2021 10:04 發表
講開a1身最近有運收到隻真壓字,多謝個位師兄相助完夢 而家己經冇得壓想砌多支都幾頭痛
dma其實應該係真壓不過壓得淺冇凸邊睇唔出,如果佢整到怒gun 有深淺就好feel好多,dma可以出到鍛造 ...
Wow!呢隻a1真唔錯,a1真係好百搭,師兄呢隻用咩內餡料,我都想要啊……for wa系统的!

引用:
原帖由 gainax 於 27-11-2021 00:32 發表
另外呢間野原來仲有測試埋g香港m4v2,
https://m.y__tube.com/watch?v=H4Xy5I9I5sA
所以點解我除左馬記外一早將所有ar gbb改哂g香港彈夾甚至成個系統都改埋g香港。。
v記真係要搞搞起碼原裝唔好一味用硬彈弓先;do ...
你太主觀,不能認同更多!

附件

27-11-2021 00:35

27-11-2021 01:10

我唔敢講話比他人的好,至少肯定不是你想的不濟.

引用:
原帖由 gainax 於 27-11-2021 01:24 發表

刻字就係要呢d
其實v記改返弱d彈弓冬天應該都ok一般落場冇難度,只係我玩開馬記同g香港夾氣化都比佢好,
如果追求氣化同爽度我做法會統一哂用g香港夾了,開得太多系統玩大蛇又用自家夾,v記又自家夾,wa ...
各有各追求,講氣化喎⋯⋯,一體缸同包皮匣都唔同啦!重有講性能同機動性不如落場左一枝5.1右一枝4.3再一腰長匣夠曬揪啦!重駛鬼打CQB game用mp5咁戇居咩

附件

27-11-2021 10:16

發新話題