發新話題

[VFC] VFC SR 25 GBB

舊啲VFC 真係幾煩

引用:
原帖由 jn_jona 於 4-11-2021 22:09 發表
鍛槍停產晒Sosad 明明大件夾抵食
計返條數鍛Sr25平過m110

搵下二手 間唔時都有師兄平放神
當年鍛m4我都想買

Miss左

引用:
原帖由 gainax 於 8-11-2021 23:15 發表

所以最麻煩最古老個d hopup座設計係穩穩陣陣,方便較hopup設計個d,零件如有工差或用耐蝕左
有虛位,整上黎仲麻煩過拆開上身或魚骨set hopup舊設計,同埋唔明佢繼續出新槍都仲用返一直冇點變個火控設計,
我欣賞 ...
新果支bcm 啲台灣網紅講到好勁,vfc洗底作咁

引用:
原帖由 Dave 於 14-11-2021 21:27 發表
先是一支 STF-12 ,後是一支MP7 AEG,前者求戀其設計BUG 多到飛起仲話像真原因才這樣設計,個CS 就一味昆你做一堆浪費時間的無用功。
後者7.4V 推唔郁11.1V 一場斷件,已經肯定V 記起碼暫時黎講,整槍既態度根本就係 ...
完全同意,根本V記佢啲產品都未試好,就推出嚟食一筆先,點樣試?咪搵你班玩家試

佢唔係無好出品但差不多年年改款真係令人怕怕,所以我MP5一直都唔玩直到出左V2

另外令人怕怕係佢D所謂鐵粉,收左錢做打手都算,好多明明無收錢仲課金,講多兩句V牌不是就搵錢大人:你俾幾錢玩支槍呀,有錢咪玩毒蛇DNA囉

我多數會回佢一句:我真係有玩毒蛇DNA,咁彈得你D野未?

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2021 15:11 發表

好早年初代佢d野真係掛牆槍,m4, g36, mp5系列都係問題多到整多過玩,係有一年m4推出左416夾v3煲開始先叫順利落場
舊生產嗰d而家出2代先係真正買得落手,佢設計始終放唔低結構太象真,同為台灣g香港d產品內 ...
V記其實唔好講性能,早期既硬件都有問題,岩數都好似好難咁

以我玩過佢既M4上身,前節堂牙係向下斜左

我當年買左支Mk12mod1,一砌Mk12 mod0一加頂長骨就出事,頂骨咬唔到前節

隻barrel nut我已經用返佢原裝,所以應該唔存在唔夾數的問題

個身有問題係直到佢出Mk18 Mod1早期版都係咁

最好笑係班鐵粉同我講:你都唔係用真品裝上去梗係唔岩位

我又問返佢轉頭:成本說明書都冇講過話要玩家買珍品裝上去

其實我對V記反感,某程度上多謝佢班鐵粉

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2021 13:44 發表

透明膠皮夾似乎克服唔到物料問題,有出不透膠夾耐用度算解決左,不過sg系列隻夾都算係畫龍點精之處
豬&G支 aeg外觀做得最正成支真鐵咁,隻夾睇到咁精美假子彈加左唔少分,gbb就冇可能做到咁精美透明夾有d可惜
3 ...
大老,咁AUG又點睇,我有d興趣搞支短管

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2021 18:12 發表

佢比我感覺係恨鐵不成鋼,外觀上造型、質感、像真度係市場第一只睇外表非常吸引
但內部設計上都有小問題或設計得唔完善地方令人卻步,不過可以diy一下就ok都可以接受
小問題可以自己diy, 但系統上要改玩家就頭痕 ...
但我個case我真係唔識搞,搵野zip都試過但長久都唔係辦法

VFC野我得返支MP5SD V2,打outdoor都好可靠

引用:
原帖由 gainax 於 23-12-2021 01:04 發表

其實唔明咁多人中意越戰系列,但呢間野好似一直唔急出貨搞到炒得起?
熱潮既野一季季,比我係佢賣完第一批見咁好市場快快手做第二批同做其他型號佔領市場,
老實講。。而家襯怒gun未出 mws m16a1 kit,正好可 ...
DNA細廠仔,無計

我都想佢再出返支後期M16A1

引用:
原帖由 520df10 於 26-12-2021 19:20 發表

師兄你係咪話3000同3500嗰兩位師兄啊,
21號嗰日同兩位大帝去君悅飲早茶
一個又話mk18mod1有型有價值
另外一個話xm16e1 經典有故事
最後兩條粉腸吹到興起不歡而散
食飽飯冇嘢做就上Ø ...
即係最後唔係真係放?

引用:
原帖由 gainax 於 1-1-2022 17:51 發表
Dma m653已有貨,中意既師兄唔好錯過了
最近入手左支colt607元氣大傷

引用:
原帖由 gainax 於 1-1-2022 18:19 發表

基本上呢d咁貴產品都係玩一支夠,如果好中意就買 2,3支,買野可以唔睇價錢就草哂所有系列
我都係睇越戰期間果啲

引用:
原帖由 gainax 於 1-1-2022 23:50 發表

我 m4, m16a2, m16a1年代都會各搞一支,我係 colt ar粉絲簡單講只係槍迷
而非玩軍隊制式,所以唔會執著公發同裝備,我都佩服有唔少師兄裝備到同美軍一樣非常講究,
個人就歡樂砌下槍只係wargame造型落場,滿足 ...
我玩槍會玩埋裝備,各有各好玩啦

引用:
原帖由 gainax 於 2-1-2022 16:54 發表

玩wargame最緊要開心各有各好玩 ,

講返個d車刀痕,唔係我個人要求高挑剔產品,比張相你地睇就明

呢d就係CNC車刀痕咁樣唔好睇,我相信玩得成萬蚊玩具都唔想見到咁樣唔好睇掛?
...
AR會自我繁殖

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 4-1-2022 13:31 發表

同感呀, 初頭係覺得ar 大路, 好抗拒

玩玩下屋企就有3 枝
Airsoft野玩玩下會發覺大路仲好

本身台灣生產唔多,加上香港每水都唔多貨

易sold out都唔奇

係支Mk18 Mod1仲責緊貨

發新話題