發新話題

求槍箱推介

我推薦SRC, 夠硬正,平,但無輪。我用左好多年

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 6-12-2021 12:39 發表

想問下師兄, src 入面會唔會有橡膠條?

而家我用緊vfc 果d, 木膠本身林, 又唔點密封....
無rubber ring 同無減壓氣閥。佢好硬正,盒身一定唔會「林」

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 gainax 於 6-12-2021 13:09 發表

想請問師兄如果係呢d冇海綿cut位固定,彈夾點固定係槍箱入面?
因為佢海綿係上下2塊凹凸相交,彈夾會被夾實,耐左之後就會被壓到有個彈夾型。

引用:
原帖由 gainax 於 6-12-2021 13:30 發表

咁就好,我一直以為呢種凹凸海綿只可以放槍固定唔到彈夾
我7短4長,甘多年來都係用佢d盒 多數都係一個盒放2支

引用:
原帖由 gainax 於 6-12-2021 17:13 發表

師兄Srz 既盒唔知邊度有?
我在老虎買的

引用:
原帖由 walther 於 7-12-2021 17:42 發表
呢枝 FPR 成皮七嘢, 都係俾個咁既槍盒咋,枝槍可以係入面郁黎郁去, 不能接受。
我用硬盒和同你一樣的海綿放全鋼沙鷹,海綿連支氣槍都會係入面輕微移動,可能太重。
師兄有冇試下係左右海綿底部再墊一張防滑墊(d人放係車頭再放電話銀包上去果隻防滑墊)增加外盒和海綿之間的摩擦力,等佢唔好咁容易郁嚟郁去。

引用:
原帖由 kornhill401 於 14-12-2021 11:59 發表

根據C兄提供的圖片,你的並非槍盒.是用拉鏈的布料槍袋.
無可能把玩具槍夾實卦. 支玩具槍當然郁黎郁去.
如要把玩具槍固定夾實在槍盒內,買下圖的膠槍盒會好D卦?
師兄話支氣槍係盒入面會移動,會唔會係支氣槍太重係盒入面槍同海綿一起輕微移動?即係硬盒同軟盒都一樣情況

引用:
原帖由 walther 於 16-12-2021 10:04 發表

原本擺中間, 打開跌到落底是否算輕微. 玩得價錢係真鐵幾倍既槍, 當然要咩都完美. 我已經冇要求佢俾柚木玻璃面+絨裡嗰類名貴槍盒, 佢連界個有個槍型既海綿棉芯都慳返, 點能接受 ?
甘真係有啲過分,我都係用凹凸海綿(但硬盒)放全鋼氣槍,係得支沙鷹連海綿一同會輕微向下墜。
師兄有冇試過係凹凸海綿底部再墊野,等啲海綿再逼緊d?

發新話題