發新話題

[Marui] 請問各位師兄有冇呢支槍評語?

引用:
原帖由 七點六二 於 31-12-2021 07:34 發表

我見到你支M16A4 都心郁郁………!
M16a4係正,硬托同長管有步槍味道,裝支 acog加支肯定火己經靚仔實用

引用:
原帖由 七點六二 於 31-12-2021 17:15 發表
加埋個acog 再影過!
上左支靚仔Acog即時靚仔哂 樓主可以裝返原裝個後準星唔洗哂左,
同埋想更加“踢的高“可以裝個快拆 acog鏡橋,
Copy有arms同LaRue都係幾型仔之選

引用:
原帖由 七點六二 於 31-12-2021 23:32 發表

又洗一畢?要儲下啲彈藥先………!
槍街行仔賣大陸野好似有只係百幾蚊,我覺得快拆好睇過原裝個個我而家2支 acog都改左

引用:
原帖由 七點六二 於 1-1-2022 15:07 發表

有冇相睇睇?
上 google打
ARMS 19 Low Dual throw lever QD Mount
larue tactical lt 100
呢 2隻可以參考一下相片

引用:
原帖由 七點六二 於 1-1-2022 18:07 發表

Thank you 師兄!今個星期去睇
唔係相中呢隻
LaRue Tactical ACOG Mount QD LT 100
呢個名應該最準

引用:
原帖由 七點六二 於 1-1-2022 18:48 發表

Ok thank you! 不過在下又訂咗支TOKYO MARUI M4A1 CARBINE (ZET SYSTEM) GBBR - CERAKOTE COATING,今個星期四到!
師兄咁快又砌多支?
不過m4真係好易砌上癮,我而家個支都改埋arms快拆橋,加返後西同雙面選擇掣
仲有支m203都係留返比支m16a1 or a2用

引用:
原帖由 3904gary 於 1-1-2022 19:25 發表

請問現在價錢係幾多呢?感謝
粟米筒版最平我最近買30條紅衫魚有找可吉多2寸魚蛋
14.5吋Ras同cqbr應該貴多 2~3條紅衫魚
Dd 骨mk18見過最平可以去到 40張魚只係好快賣哂
馬記野日圓平佢就唔會貴,以前日圓貴個d年代可以好貴

引用:
原帖由 七點六二 於 1-1-2022 23:15 發表

又毒人去砌槍?
砌槍砌開頭好易傳染

引用:
原帖由 七點六二 於 2-1-2022 08:53 發表

師兄有冇啲相貼出嚟毒下人?
我發覺裝左雙面選擇掣都幾型又有功能,但3舊水有d貴又想 m16a4都裝埋
如果仲買到 m203qd短版 colt marking就型哂,m4, m16加左m203霸氣出哂黎

引用:
原帖由 七點六二 於 5-1-2022 23:23 發表

我明天買M4回來,諗
不過馬記原裝前節應該裝唔到真數個隻玩具m203, 直接上魚骨版本 m203又唔像真如果唔係必要裝都係算
同埋個m203係型掛牆一流同間中玩下好玩,但太重好容易三分鐘熱度拆返出黎要考慮清楚 可以去 ”病病“隔離賣國狗拎實物上手感受一下先,
其實最重要都係自己中意砌乜外型就乜外型,上網睇下人地分享圖片,中意覺得啱心中就試下砌,
m4, m16就係點改外觀都得先咁人長期玩落去

引用:
原帖由 NCP013 於 6-1-2022 16:18 發表

米佬SDO 同而家ACOG 果隻係LT-622,(定係799 O尼?) 分別係100 D LOCK起左面, 622 D LOCK起右邊....其實, 翻轉裝0米得0羅..
上有個日本網佢介紹美軍配件寫用lt100, 不過可能佢都唔知有另一隻lock係石面(我都唔知)
多謝師兄指正 我而家都係裝arms 19#ld, 美軍好似冇我以前見d師兄成日都裝呢隻其實幾型

引用:
原帖由 七點六二 於 7-1-2022 10:13 發表

請問師兄M4有什麼可以改?在下剛買了一支! Thank you!
師兄可以上呢個網玩下砌槍,好多配件都有,砌啱再現實照砌就可以了
http://pimpmygun.doctornoob.com/

引用:
原帖由 七點六二 於 7-1-2022 19:11 發表

師兄我想問支M4 裝唔裝到m203?
我見有人 mws裝到
https://www.reddit.com/r/airsoft ... mws_with_a_st_m203/
但 mws以我所知前節nut唔同一般真數,要明天找時間睇下我支豬&p m203上唔上到原裝馬記到

引用:
原帖由 里安 於 8-1-2022 10:50 發表
會唔會換左outer barrel
我估都係,馬記個M4 Barrel nut同外槍管座外型唔同真數,應該上唔到真數固定方式m203
最平解決方法都係買隻aeg牙太陽環同mws專用外管,睇過豬&p同伍ku都係比較平之選,但伍ku我唔確定外槍管座係唔係真數直徑咁粗
要今晚返去量下先知,一睇相就明點解馬記mws改骨通常要換呢2件野先上到了,

我就直程全份前節改哂鋼,如果上埋 m203同本身已裝電筒 peq又 ras係前重後輕嚴重(雖然兵仔都有咁玩) ,
有支改 m16a4 ras 加20吋鋼前節已經好重下再好似m4咁裝m203同配件,托住支槍同舉啞鈴玩健身一樣
落場就真係全鋁輕鬆過鋼好多(我砌呢 2支唔打算落場先有乜裝乜 )

原裝馬記MWS係裝唔到豬&P M203
藍圈會頂住, 正常要紅圈卡住barrel but

對比下就明分別大,上真數骨唔改barrel but不能(上MWS, 下真數)

量度真數外徑GBB槍管同槍管底坐, 如果伍KU個d百幾平價外管差唔多尺吋,
照道理換埋隻AEG牙 barrel nut OR 成個AEG牙 delta ring就上到豬&P M203

發新話題