25 12
發新話題

放二手係咪淨係得返啲到 (AEG), thanks

引用:
原帖由 gainax 於 14-2-2022 10:53 發表
T2其實係龍蛇混雜地方,賣野還好最多比人放飛機同壓價,買野就真係小心d
當然係有正野有伏野,就真係要有經驗先分到,或者師兄可以試下呢度放

我覺得呢度放野買賣都比較安全,至少我咁多年有未遇過有問題 ,仲識 ...
thats why我點都堅持面交現兜兜

引用:
原帖由 里安 於 15-2-2022 12:16 發表

thats why我點都堅持面交現兜兜
我都估唔到少少錢香港咁細都可以走數,有哂帳戶記錄都敢走數要報案實捉到,
不過呃人既呃下一個又一個都冇事,可能以為唔會有人咁麻煩去報案,而班呀 sir唔會理,
將心比心,二手市場都係講良心,呃下呃下覺得好爽冇成本,但到真係撞版個日就後悔太遲
不過講多都哂氣,個個都有良心就冇人犯罪 自己小心d費事煩

報警都無用,大把工程走數一百幾十萬都o吾受理啦,可況網購一千幾百o甘小數目
引用:
原帖由 gainax 於 15-2-2022 23:12 發表

我都估唔到少少錢香港咁細都可以走數,有哂帳戶記錄都敢走數要報案實捉到,
不過呃人既呃下一個又一個都冇事,可能以為唔會有人咁麻煩去報案,而班呀 sir唔會理,
將心比心,二手市場都係講良心,呃下呃下覺得好 ...

引用:
原帖由 geoprotex 於 15-2-2022 23:25 發表
報警都無用,大把工程走數一百幾十萬都o吾受理啦,可況網購一千幾百o甘小數目

上網睇過有真係捉到人,最尾問返受害人仲告唔告但都隔左好耐先捉到,我估人手問題,
唔係冇做野,不過自己小心好過中招先諗方法追討,所以我都好多年冇再買2手,除非入手困難物品
如果二手野係好野而家都會入手,但一定唔會入數郵寄方式

引用:
原帖由 gainax 於 15-2-2022 23:12 發表

將心比心,二手市場都係講良心,呃下呃下覺得好 ...
一百幾十呃下呃下都食到餐晏

以前未有app都唔少騙案,呢度都有人追過

Carousell 一定唔得丫,會封 好少地方賣到

綠色債券2022
財政司司長陳茂波今日在記者會上表示,推出綠色零售債券符合深化市場發展、讓金融服務實體經濟,以及實現金融發展普惠化的三大目標。他又指,首次發行綠色零售債券乃香港綠色金融市場發展的另一里程碑;
Webull開戶優惠
市民投資綠債可直接為綠化香港作出貢獻,分享可持續發展成果。財經事務及庫務局局長許正宇指,發債募集的資金只會為可再生能源、廢物管理及資源回收、水及廢水管理、自然保育、綠色建築等合資格類別的綠色項目融資或再融資。CouponHK財政司司長領導的督導委員會負責評估及遴選項目,並監察綠債計劃的執行工作,包括資金分配和管理,又會每年發布綠色債券報告。零售綠債下月22日發行,翌日在香港聯合交易所上市,並可在二手市場買賣。

T2賣 剩係面交 應該冇乜問題

回覆 22# 的帖子

面交都有伏

回覆 23# 的帖子

面交點伏法

引用:
原帖由 slav6 於 24-2-2022 01:00 發表
面交點伏法
特登去d唔方便拎枝槍出黎睇的埸地,或者樣野包到實一實
面騙黨最應該多謝2019,直接堂而皇之可以話社會事件因素不設現埸試槍,交完返到屋都冇仇報
話就話有試槍片,但鬼知你幾時拍。唔洗話早十年廿年拍定,你單係拍完片之後即時玩一雞八千,玩到掃,邊個知
只要冇得即埸試,大把方法陰你

25 12
發新話題