發新話題

[VFC] VFC 416 gbb 下身手術

引用:
原帖由 gainax 於 23-2-2022 00:21 發表
啱啱台灣@gm有新片講原來新出鍛造416a5仍然係舊版撞針組
新出成萬蚊仲係上一代設計真係唔知講乜好。。咁樣既話dma個d m16 xm177係用新版撞針組定又係上代設計?  究竟幾時先會有最終版本? 我仲有打 ...
咁公平D,D牌出16/177果陣都未有新版valve knocker

呢支416就抵鬧

引用:
原帖由 gainax 於 23-2-2022 12:50 發表

我都以為mcmr之後既新產品都會係用最新零件,老老實講如果冇人講,咁有幾多人唔知就入手?
個撞針組唔係買返新版直接換上去就搞掂,要用台機先搞到自己搞仲有風險,我諗100個玩家入面都未必有一個自己搞到
以 ...
人人都有各自心中理想構型,如果其他廠牌真係咁一文不值,市場理論上得返馬記啦

但VFC抵X的確事實,咁多年都係用玩家做實驗

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-2-2022 17:02 發表
連個mag release掣都要切薄
中期版都唔掂咩?即2019 2020 416 dna ar果d
我玩DNA又唔覺好大問題啦,最少我真係落場個valve knocker都無咩大損耗,不過可能有D師兄好追極致既玩具啦

引用:
原帖由 jn_jona 於 23-2-2022 19:33 發表

我玩416 cag係第一次落場粒螺絲鬆左 卡住個fire pin
已經加返螺絲膠落去 如果唔再鬆我覺得都應該冇大問題?
同埋fire pin 彈弓弱左少少 上匣先再cock槍 縮唔晒打唔到valve
拆出黎拉長dd就ok
咁根據amg段片話會遲早斷囉 我都係滴少少膠

我又唔係期望不沉戰艦,vfc我唔知因為我都無再入,多多少少都怕L左佢

但dna我真係落場或range打又無咩問題仲好爽添

引用:
原帖由 gainax 於 24-2-2022 00:46 發表

師兄請問你支 dna係用新定舊版撞針組? ,不過係舊版都可以寄@gm改返新撞針組,始終V記貴版有價值去搞好佢
舊版撞針座睇到單靠一粒螺絲固定上蓋咁唔穩陣設計,後定又要靠個蓋頂住咁受力,打耐左螺絲洞鬆左或歪 ...
https://www.youtube.com/watch?v=QuwOvnvwMaU

dna用呢條片中間3:05果種,幾樣野啦
1)DNA出果陣MCMR未出,用呢款好正常
2)而家疫情之下寄來寄去加上唔知海關咩標準之下,我都係會選擇過一排有得打返先香港問下人搞唔搞
3)唔係話新Valve knocker唔得,手上玩緊的無問題的確係事實,點解好似要講到仲用中間代就一定會有問題咁呢
4)落場玩家用咩系統多我估個個圈子唔同
5)唔反對V記生意手法有問題,如:MK20 SSR由出Kit到唔夠一件出成槍、搵玩家做實驗等,而馬記開盒性能最高都的確事實(本人AR款系統雙修),但都係回歸舊問題,如果真係咁垃圾,理論上game場唔會見到VFC呢個牌子得返馬記同GHK,講緊落場

發新話題