29 12
發新話題

[VFC] ( Pre-Order ) V?c M733 GBB Airsoft - Colt Licensed

( Pre-Order ) V?c M733 GBB Airsoft - Colt Licensed

( Pre-Order ) V?C M733 GBB Airsoft - Colt Licensed………!
$衫遷鉛

附件

8-3-2022 19:02

正啊
Dna買唔到都可以買隻v黎過手癮

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2022 19:21 發表
正啊
Dna買唔到都可以買隻v黎過手癮
冇錯………!

引用:
原帖由 七點六二 於 8-3-2022 19:42 發表

冇錯………!
其實dna買到正價都值既
Cnc身、鋼bolt, parts

其實呢枝733計起都唔平
416 條骨起碼都係擠鋁cnc出黎
但如果呢枝野搞得好好睇睇 都值得貨金既

V記終於關照老學校粉絲了,價錢比 dma平近 3分2雖然用料冇得比,但價格就係一個好大吸引力亦係提升左市場競爭力,我想佢出埋dx全鋼版同 mcmr差唔多價,平貴雙版咁推出,可能有人落珍件或只係屋企玩買平版,唔搞咁多就上貴版落場come打,咁貼心方式出,733就係v記出位作了,因為而家市場係冇一支外觀正確而又價錢大眾化733成槍,一支短管最經典電影入面肯定係733
咁啱我手上有多一套 733/727膠件三寶,唔係咁巧合下話

引用:
原帖由 jn_jona 於 8-3-2022 21:18 發表

其實dna買到正價都值既
Cnc身、鋼bolt, parts

其實呢枝733計起都唔平
416 條骨起碼都係擠鋁cnc出黎
但如果呢枝野搞得好好睇睇 都值得貨金既
4千頭一支鑄身全鋼件733同 mcmr定價一樣我覺得v記係做到,佢呢次最大成本只係upper,
鑄身upper可以大量生產壓低成本回本都唔成問題,如果mcmr呢個價錢買到全鋼鑄身733,咁 dma香港要9千幾一支最大分別只係用 cnc身同膠件靚d就貴左d了,應該係時候升級鍛造製法

我之前提議過出平價 oldschool, 以後係咁就啱人人都買得起,3至4千係普遍玩家可承受到價錢,之後每貴一節就越少玩家肯比錢入手了,V記最大競爭力就係取代我們 成為性價比高之選,3千有得初體驗733 gbb成槍,算係好有市場價值,(細細聲)唔係全袋仲有一部分比板拳,今次算係佛心嗱
有平民版733我都會買支了草多個款玩下了,希望有dx版一次性交費啦,重有一樣係。。。唔好又比舊撞針組。。。

引用:
原帖由 gainax 於 9-3-2022 00:28 發表

4千頭一支鑄身全鋼件733同 mcmr定價一樣我覺得v記係做到,佢呢次最大成本只係upper,
鑄身upper可以大量生產壓低成本回本都唔成問題,如果mcmr呢個價錢買到全鋼鑄身733,咁 dma香港要9千幾一支最大分別只係用 cnc身 ...
Dna, mws都係幾千起跳
依家呢個價夠買套mws 733身only
開心玩既都算

再睇真d vfc 733好似用a2 lower
唔知會唔會又好似cag 416, mp5k咁越賣越貴

假如佢出XM177-E1,都有得諗下.

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-3-2022 13:43 發表

Dna, mws都係幾千起跳
依家呢個價夠買套mws 733身only
開心玩既都算

再睇真d vfc 733好似用a2 lower
唔知會唔會又好似cag 416, mp5k咁越賣越貴
我計過我支馬記 mws未換內件同唔計外觀配件,3000槍3500鍛身,2000全鋼前節Ras,小零件大約1000己經9千5
砌支馬記733可能差唔多,一萬唔包內件用補品係基本野了,砌cnc/鍛mws都係一支起,2支止玩法
3000買到成支最新ver V記 733算係有價值,平有平玩,只要佢唔好再搞d冇謂失誤,我入支733唔砌馬記了

支 733個下身睇相唔知有冇睇錯似似地最後ver a2身即係民版樣下身, 個個年代a1同a2身都有用
但最經典常見既733,就係c7 upper+ a2 lower,v記做 oldschool有個好大優點, 就係佢染色做colt灰黑身好容易,
唔洗好似陽極一係黑色一係偏綠灰色唔似樣頭痕
賣完第一批回本日後肯定有鋼件版,印象中佢ar/416系列都己經係鋼掣鋼火控,冇理由出支新槍之後一直都倒退返去用亞鉛內件亞鉛掣掛?
而家賣平價版用亞鉛係合理,鋼內件鋼掣鋼煲佢一直有生產,日後出 dx鋼版可以賺多估計遲早都會有,
開模有左c7 upper,基本上 m733只要係像真係統都砌到支了,即係到時落場又一街 m733,723...

引用:
原帖由 kornhill401 於 9-3-2022 14:18 發表
假如佢出XM177-E1,都有得諗下.
我覺得有機會,始終dma個價錢只有少數高端玩家入手,呢班玩家要求高應該唔會中意鑄身大部份人仍然選擇dma
普遍玩家就睇價錢,3至4千買到V記越戰系列gbb, 我估市場反應都係唔錯,

越戰系列長春樹,其實佢拎支dma 身去開模就搞掂, 但咁做唔多唔少會佔左dma市場,我唔知呢2間有冇關係或者各有各搵銀傾掂數
唔知第時有冇機會見到Dma佢供應d膠件鋁托鋼管比v記既出越戰系列,溝埋一齊齊齊揾銀 咁可以正式取代我們平價越戰市場了

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2022 11:33 發表

我覺得有機會,始終dma個價錢只有少數高端玩家入手,呢班玩家要求高應該唔會中意鑄身大部份人仍然選擇dma
普遍玩家就睇價錢,3至4千買到V記越戰系列gbb, 我估市場反應都係唔錯,

越戰系列長春樹,其實佢拎支dm ...
我都希望成真. 講到'VVE '.
我覺得E+佢D價錢都唔平,又無刻印.

引用:
原帖由 gainax 於 10-3-2022 11:12 發表

我計過我支馬記 mws未換內件同唔計外觀配件,3000槍3500鍛身,2000全鋼前節Ras,小零件大約1000己經9千5
砌支馬記733可能差唔多,一萬唔包內件用補品係基本野了,砌cnc/鍛mws都係一支起,2支止玩法
3000買到成 ...
你幾時見過V記的GBB火控有去用過亞鉛內件同亞鉛掣?鑄鐵成本又唔貴,仲可以聲稱系鋼件添~。所以今時今日台灣品牌的火控組及小零件基本都系鋼製的。

733有咩造型可配搭﹖
Heat
US Delta Force
IDF

仲有咩部隊用 733?

引用:
原帖由 pmcoperator 於 10-3-2022 17:12 發表
733有咩造型可配搭﹖
Heat
US Delta Force
IDF

仲有咩部隊用 733?
我就為咗黑鷹………!

引用:
原帖由 simonray 於 10-3-2022 13:29 發表

你幾時見過V記的GBB火控有去用過亞鉛內件同亞鉛掣?鑄鐵成本又唔貴,仲可以聲稱系鋼件添~。所以今時今日台灣品牌的火控組及小零件基本都系鋼製的。
佢初代m4就係亞鉛內件同亞鉛掣,印象中出 mk18dx版先有鋼火控同鋼掣,只係己經係好多年前既事,而家ver係鋼料下身件架喇
鋼煲mcmr先有,即係而家佢有齊所有鋼件,唯一冇鋼三角準星唔知會唔會開模做,佢應該係想賣平d吸引市場唔用鋼件組裝出貨姐
733將亞鉛件升為鋼,至少升到同mcmr4千以上售價,3千同4千幾一把玩具,一千多蚊都幾多下,我地中意個d就可以接受
唔係好似mcmr咁熱門,我覺得吸引力不足以令一般喜好度玩家入手了,但 3千呢個價錢唔平雖然未去到9衝價,我覺得以特別型號算係唔貴
,買支新鮮感黎爽下都冇所謂啦
不過我要求高自己要dx版,你地可以玩平價版

29 12
發新話題