發新話題

[WE] 十年後玩M14

引用:
原帖由 0050100 於 21-6-2022 15:01 發表

係得這位置有字
謝謝樓主給予小弟有關答案.

引用:
原帖由 0050100 於 22-6-2022 10:19 發表

師兄眼利,師兄所指應是這位置,但反底看没有,看似非裂痕,而似是原廠質素,會多加留意,謝謝師兄提點!
E..係wor! 要(螺)番支野出尼睇睇先.

引用:
原帖由 里安 於 22-6-2022 12:31 發表
之前我都玩過一支木同部分珍件,但都係打得麻麻同埋鬆泡泡

所以都放了
初買回時都立刻上網惡補一番,因分體外管搖頭,自改了內套連合,另因bolt拖動還重及阻力,bolt作力是有,但感只是晃動耗氣,就這兩點提不起下場作戰之感,所以亦小改短行程.

附件

22-6-2022 14:34

引用:
原帖由 0050100 於 22-6-2022 14:29 發表

初買回時都立刻上網惡補一番,因分體外管搖頭,自改了內套連合,另因bolt拖動還重及阻力,bolt作力是有,但感只是晃動耗氣,就這兩點提不起下場作戰之感,所以亦小改短行程.
支野真係幾爽架

附件

22-6-2022 16:59

引用:
原帖由 里安 於 22-6-2022 16:59 發表

支野真係幾爽架
師兄呢枝的確靚

引用:
原帖由 0050100 於 22-6-2022 14:29 發表

請問師兄係點固定外管
佢前段得粒機米仔…

回覆 21# 的帖子

我在套管位置多加一層約100mm長內鋼駁套,痴死.

回覆 22# 的帖子

We D野都講左咁多年啦,啱玩就玩,玩玩下自然就有方法攪掂!

引用:
原帖由 0050100 於 22-6-2022 22:45 發表

師兄呢枝的確靚
不過要搞好佢太貴,又唔會成日玩,又唔特別有愛

最後下主好人家要左

引用:
原帖由 0050100 於 23-6-2022 09:21 發表
We D野都講左咁多年啦,啱玩就玩,玩玩下自然就有方法攪掂!
都係,有師兄可以玩到好出神入化,仲又準操作起來好好打

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-6-2022 14:18 發表

E..係wor! 要(螺)番支野出尼睇睇先.
touch wood!暫時未有似樓主的狀況發現.
果度好似有類似點焊接連咁.
我都要有心理準備先得.WE出品.....

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-6-2022 12:29 發表

touch wood!暫時未有似樓主的狀況發現.
果度好似有類似點焊接連咁.
我都要有心理準備先得.WE出品.....

仔细看應不是操作產生,算我唔好彩多一點瑕疵

沒看似有打攣的成型,個人認為是因在做色時夾渣或脫模水口所致
引用:
原帖由 Jagdtiger1944 於 24-6-2022 00:31 發表

有冇可能係亞鉛, 打得多後座撞擊食力, 件身少少彎曲,油漆折起...

發新話題