發新話題

安倍晉三

引用:
原帖由 T-800 於 8-7-2022 22:58 發表
已退任,所以保安級數不高,背部沒有人,只站安培後面兩旁...
兇手沒有離場,用得散彈鎗應沒有諗住離場,距離要好近才能即時奪命,而且散彈槍發射效果好誇張,很張揚,好難逃走...RIP.🙏🙏🙏
霰彈睇下由乜管打出黎,同彈種決定效果。

如果標準長870,唔裝choke,5米集彈性一個拳頭左右,瞄唔準一樣可以近距離MISS。如果土製SAWN-OFF加細號數鳥彈或鹿彈,特別用鳥彈就真PK,打死算解脫,打唔死術後幾年甚至終生有手尾。(大陸同台灣都有賊用呢類土霰彈,中彈果個唔死但就長伴醫院,不斷做手術挑彈頭,挑唔到就由得佢,一轉天氣痛到XYZ)

引用:
原帖由 Lolanto 於 9-7-2022 00:47 發表

香港試過有一單解款車劫案,個保安向賊人打左槍霰彈,之後個賊送左入院,醫生放棄挑彈頭由佢
保安係9號鳥彈,一鎗過百粒,中正既話挑到2047都未挑完。而且打中尷尬位既寧願唔挑,唔挑煩一世,挑就就咁一世。

引用:
原帖由 Lolanto 於 9-7-2022 00:52 發表

第一下槍響後D保鑣無反應,碌葛企响到,仲要個個背向同一位置,無all round defense
有all rounds hit

引用:
原帖由 dingding1960 於 9-7-2022 15:32 發表
絕對係保鏢
因為唔係現任,保安等級肯定低好多。真係現任,封鎖線內外三層,現場所有人都係揀過,一係背景清白、一係政見上自己友、一係專業演員,好難出事。

如果一般規格,Conceal Carry碰左你都反應唔切。

引用:
原帖由 Lolanto 於 11-7-2022 18:31 發表

朴槿惠都唔係現任...

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E ... %E6%85%A2-%E6%95%B8 ...
晉三AMP比人ass ass in,仲要慢射兩鎗,真係冇得好講。

卸任冇內外三層,亦不致於威化餅一樣。叫得係保鏢,朴大媽呢d先係正常。

引用:
原帖由 mouselkm 於 11-7-2022 21:08 發表
我覺得思想上問題,韓國長期有北韓實際威脅,政要衛隊預佐分分鐘面對特工、職業殺手有槍戰之心理和實際准備,相對地這次安培的保安程度看起來只是維持秩序,沒有考慮到行刺等針對性暴力威脅
沒有考慮……咁不如請班B牌黎做算。

日本車法例要求有隨車信號彈,剩係信號鎗都可以用黎行刺,爛鬼西裝一點就著,整支孖條或三眼仔,你想唔死都難。

發新話題