發新話題

室內打狙會唔會比人笑

場外果陣, 笑咪笑lor, 呢D唔fd既就係對方人品既問題, fd既都係互開玩笑, 唔好上心就得~
入到場, 自己無犯規下(無過火、無不當行為)玩到自己想玩既野, 甚至玩得型, 咁咪得lor~
更甚者小學雞D, 到你係場入面打到係場外笑你既人出場果陣, 邊個笑都未知啦~

不如如果你想係室內打手拉, 初初應該會辛苦D, 無咩滿足感既~
其他CHING推介過既KC02/Raptor單發槍, 我覺得係CQB場內應該會易玩D~
真係要手拉既, 咪睇下Marui新果支短VSR10同埋另一個牌子支AS-03岩唔岩玩lor~

打室內小弟建議用紅點好喇, 真係要有倍既, 睇下d 1-4x鏡岩唔岩使吧

引用:
原帖由 RCOOH 於 27-7-2022 10:01 發表

1-4CQBS感覺上冇咁適合手拉雞。

CQBS出瞳距頂多3吋,1倍都有出瞳距,而且平鏡越高倍焦點越唔穩定,換句話說容易拉一下、黑一次、重瞄一次。

而且要拉得快的話,鏡筒可能會頂手。
所以我都係SUGGEST紅點多D, 只係如果一定要有倍, 4X都夠做, 咁1-4X算係一個比較折中既方案啫~
同埋我都未知樓主想打既狙係咪一定係手拉, 可能最後揀KC02果D呢

引用:
原帖由 Whywhy 於 27-7-2022 14:16 發表

係想手拉呀~一來忠情 二來帶出去又唔洗咁多野係身
打CQB我想有倍 都係想1.25-2左右
諗緊買唔買個acog好?快瞄 視野廣?
acog就算喇, 我直頭越來越覺得copy海螺鏡只係造型, 用落硬係麻麻地~
p.s.我就係由copy acog轉用CQBS既人黎

引用:
原帖由 Whywhy 於 27-7-2022 17:49 發表

我諗1.5-2都夠我用
LPVO我怕入鏡好慢
覺奇怪....我係DGW開放日..見到人用膠飛錶...你係咪想要E D...
我用落覺得LPVO慢唔過ACOG, 因為入曈鏡(唔知係咪咁叫)其實ACOG仲細仲難快瞄~
一般黎講2X以下, LPVO快瞄既難度用落同普通紅點分別唔算大~
其實你都可以係揀鏡既時候試下邊樣岩睇D先買~

引用:
原帖由 里安 於 28-7-2022 08:18 發表

其實都唔關咩槍裝咩鏡事,係玩具個結構同真係兩回事,由G&P玩到Arrow一類抄鏡,幾乎貼住支鏡先睇得晒

當然,好仲意個款又無意思入支真,咪買支玩下
係......用落呢個的確係real problem
明明係一支無倍紅點, 硬係要好似4X scope咁望, 玩完幾次之後好快就放棄唔再用~

發新話題