發新話題

室內打狙會唔會比人笑

短狙意思係手拉雞?

近距離手拉雞對半自動非常麻煩,一鎗唔中就冇得補。半自動冇乜後座果D,例如KC02、Raptor、OTS126、N記果支套殼mk23就唔錯。

引用:
原帖由 48191 於 26-7-2022 22:12 發表
冇,不過以前試過響官塘南華工廈個場試過俾人咁壓制。
玩咁耐真係唯一一次見Indoor用手拉而又可以拉得咁快。
開頭我真係想笑,
打完真心覺得對家有料到。
細力、非線性彈弓加bolt柄就手,應該可以有相當既速度。

引用:
原帖由 stevechau 於 27-7-2022 09:29 發表
場外果陣, 笑咪笑lor, 呢D唔fd既就係對方人品既問題, fd既都係互開玩笑, 唔好上心就得~
入到場, 自己無犯規下(無過火、無不當行為)玩到自己想玩既野, 甚至玩得型, 咁咪得lor~
更甚者小學雞D, 到你係場入面打到係場 ...
1-4CQBS感覺上冇咁適合手拉雞。

CQBS出瞳距頂多3吋,1倍都有出瞳距,而且平鏡越高倍焦點越唔穩定,換句話說容易拉一下、黑一次、重瞄一次。

而且要拉得快的話,鏡筒可能會頂手。

引用:
原帖由 Whywhy 於 27-7-2022 17:50 發表

我仲以為個鏡位咁大 易D入鏡
瞳距在乎光學結構,同鏡既大細冇關係。

一般鏡3吋已經so far so good。

鏡與鏡出瞳距差異可以好大,好真品4、5千甚至幾皮野,就係因為係所有倍率下出瞳距同前後誤差範圍都恆定不變。

平野LPVO例如話自己有3吋,tolerance唔差,個頭前後擺少少都清,係,低倍果陣囉,倍率一高,眼同目鏡就必須exac7ly係3吋距離,呼吸一下都黑哂,甚至出瞳變短都有。

例如Swamp Deer八舊水1-4倍LPVO,開到4倍你唔閉氣都望唔清,但9000蚊Docter,任何倍數下一路跳繩一路望都清。

引用:
原帖由 AICSman 於 28-7-2022 12:30 發表
買1-6 LPVO 夠用。 高倍數同低倍數個eyebox 距離會有唔同. 靚鏡個eye box 距離唔會點樣變. 我體驗過高,中, 低價錢vortex , Steiner, S&B , Nightforce, tangent Theta 鏡. 有啲錢係唔慳得
岩岩買左支Vortex西eagle,真係……一般。

引用:
原帖由 天翔翼 於 6-8-2022 18:48 發表
尋日打左場LANDING ZONE拎咗把TAC41落場打到一個
帶多把沙鷹表演甩狙

發新話題