發新話題

室內打狙會唔會比人笑

室內打狙會唔會比人笑

小弟想買把短狙加把手槍打
會唔會比人笑
如果可以 安咩鏡最好

引用:
原帖由 RCOOH 於 26-7-2022 21:19 發表
短狙意思係手拉雞?

近距離手拉雞對半自動非常麻煩,一鎗唔中就冇得補。半自動冇乜後座果D,例如KC02、Raptor、OTS126、N記果支套殼mk23就唔錯。
諗住買把類似vsr one果啲
事關前幾日打左場lz cqb 以前用落把槍 先手偷人
打第左幾飛啲彈飄到∼ 所以想把狙仔偷下人
反正rush都係用手槍
當然都因為愛手拉狙先咁問…

引用:
原帖由 48191 於 26-7-2022 21:24 發表
以前在觀塘某CQB場,有個小朋友用VSR-10玩Mad Minute,作為對家真係完全出唔到cover。
算唔算有作用?…
但係未有人討論過 網都唔會有片狙打cqb

引用:
原帖由 stevechau 於 27-7-2022 11:21 發表

所以我都係SUGGEST紅點多D, 只係如果一定要有倍, 4X都夠做, 咁1-4X算係一個比較折中既方案啫~
同埋我都未知樓主想打既狙係咪一定係手拉, 可能最後揀KC02果D呢
係想手拉呀~一來忠情 二來帶出去又唔洗咁多野係身
打CQB我想有倍 都係想1.25-2左右
諗緊買唔買個acog好?快瞄 視野廣?

引用:
原帖由 里安 於 27-7-2022 11:08 發表
家下D新場有返咁上下range,用到mad minute果種打法未必唔夠打
就係因為有咁上下range先想買番把手拉打下

多謝大會既回復,應該短期內出把短狙
鏡就再諗....

引用:
原帖由 jn_jona 於 27-7-2022 16:59 發表

所以機槍係裝3.5x ta11
眼距遠dd
用過416裝razor 1-6打LZ
長用4x打都ok

LPVO都係唔錯既選擇

都幾想夾到人整場奇怪槍 cqb
Eg. 打輪、散彈(Aps彈太金可以入水彈),bolt action rifle
我諗1.5-2都夠我用
LPVO我怕入鏡好慢
覺奇怪....我係DGW開放日..見到人用膠飛錶...你係咪想要E D...

引用:
原帖由 Whywhy 於 27-7-2022 17:49 發表

我諗1.5-2都夠我用
LPVO我怕入鏡好慢
覺奇怪....我係DGW開放日..見到人用膠飛錶...你係咪想要E D...
PS:冇帶槍 真係只帶膠飛錶既細路仔

引用:
原帖由 里安 於 27-7-2022 16:50 發表

鏡真心唔建議玩具ACOG,真同假我都玩過,假果D十支有九支眼距都好近,唔方便快
我仲以為個鏡位咁大 易D入鏡

發新話題