發新話題

[GHK] GHK MK12 GBB 11月出

Mk 12 Mod1 SPR 個人覺得用 M16A1 下身、配 ARMS #22 mount、H 牌腳架,先至有風味。

似係 M4 lower receiver。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 18-10-2022 13:04 發表

個GHK Stock似 m16a2嗎﹖
呢把會係M4A1 Marking

C + 鎖匙窿

引用:
原帖由 48191 於 18-10-2022 20:49 發表
所謂軍版Mk-12 Mod1…..
其實配乜嘢Lower都見過…
重點係個Upper。

Hydra-Matic M16A1 lower + M16A2 尾托

引用:
原帖由 0050100 於 18-10-2022 18:33 發表

似足係A1托用A2底

軍版 Mk 12 mod1,至今見過大部份網上圖片,軍版多數用 M16A1 lower receiver;
尾托就 A1、A2、M4伸縮 都有;

小弟買齊件,打算散砌枝 MWS 系統 Mk 12 Mod 1

當年(2016年)新出賣六千幾蚊,鍛造身、流水號,有滅聲、有槍盒,真係抵玩。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 19-10-2022 12:19 發表

vfc sr25 新出果陣嫌貴冇買, 之後到想買果陣佢就停左產, 好彩最後2 手區收到

我諗ghk e 支一樣唔會無限量咁出

美中不足是無跟 PRI T桿;KAC 600M 後照門。(利申︰小弟鍾情軍版)
引用:
原帖由 pmcoperator 於 19-10-2022 18:26 發表

台灣某店家有多啲相
似Laser Marking
隻短匣個邊位咁多洞既。。。

GHK 有邊枝係「壓字」?
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-10-2022 13:39 發表

正wor
不過唔知做壓字個師傅仲有冇做

目前只有「怒鳥」AR 系槍身係壓字。
引用:
原帖由 jn_jona 於 20-10-2022 16:59 發表

我意思白身拎去壓字
呢到有師兄拎過去做

仿壓。
引用:
原帖由 阿堅 於 21-10-2022 10:39 發表

壓字個邊多少都會有小小凸起,佢係完全無,同埋個字凹落去既位會係滑面
而laser射出黎D字凹落去既位係凹凹凸凸。
佢而家做到好似有深淺效果,可能透過調校張圖邊個射多次或者火力大細做到深淺,但絕對唔係壓出&# ...

看起來真的有深有淺; 線條時粗時幼,都幾似壓字。
肉眼點樣分別「真壓字」定係「扮壓字」?
引用:
原帖由 阿堅 於 21-10-2022 11:52 發表

最弊佢一開始套身寫明話自己係壓字呢,但賣比人個套跟本唔係壓,咁就係呃人啦

係最近新出個D就唔見佢有寫

近年 Detonator 就真係壓字。

引用:
原帖由 pmcoperator 於 21-10-2022 13:39 發表

真品壓印圖片參考

「怒鳥」刻字,視覺上已經頗像真。

發新話題