發新話題

[VFC] M249 GBB

引用:
原帖由 Opica 於 1-12-2022 19:37 發表
有彈箱但好似要另售
有200rd箱
見fb有店家story影到

回覆 7# 的帖子

上次用左咩design黎輕量化?
唔用鋼身?

引用:
原帖由 Pvt.King 於 2-12-2022 01:19 發表

除左支槍之外, 肯出埋條新版骨呢下都抵讚
但好似冇原廠上散熱蓋

新舊版下骨有咩分別 想砌兵仔版

另外 仲有vfc ppk

引用:
原帖由 Dave 於 2-12-2022 09:50 發表

沒有買,但波箱尺寸跟A&K= CA 差不多大,2KG 前後,可減重量有限,
應該是改了鋁合金身,沒有用鋼身,才可以將整體控制在4KG 左右。
見到佢講轉左鋁身
摺鋼身未幾好 又平…
鋁身如果鑄既強度又差

引用:
原帖由 Dave 於 2-12-2022 21:37 發表

如果5 千又合理。
不過唔知包乜,起碼要有支槍本體和跟一個AMMO BOX 吧。
一隻m4匣款氣缸 100rd 彈盒(裝係個頂蓋入面)

落場要搵pouch裝果個ump45 mag size既彈盒

引用:
原帖由 Opica 於 3-12-2022 18:57 發表
其實肯定會有豪華版。希望8千有找

不過上彈那個方式有D...玩具感太重

都係個句。有得玩就得

P.S 如果太貴就可能小隊夾錢買一支算。畢竟M249都唔需要人手一支

再P.S 但係成隊人拎4支出去full好似會好爽
鋼身!鋼身!鋼身!

引用:
原帖由 Tom561 於 3-12-2022 17:03 發表
呢種氣彈分離式設計都幾we p90下……好處係打打下唔需要成個彈箱換緊麻煩,但壞處係唔仿真,玩具槍設計的千古難題!
要搵個pouch裝個彈盒
如果打短點 都夠一場既 佢話裝100 但個盒有個mark full係175

引用:
原帖由 Dave 於 3-12-2022 15:25 發表

https://youtube.com/shorts/UM_72L8tlqA?feature=share

巧思上彈位置。。。
我覺得好似a&k 249 prototype咁m4匣 port位上都好
但唔知有冇技術難題

回覆 33# 的帖子

我覺得a&k個design已經唔錯
佢個彈箱用兩條軟管供彈供氣比隻切剩1/4既m4匣 再插入槍身匣port
咁個port同時可直入正常m4匣 做到仿真效果
係唔知到個port咁樣斜全氣化會唔會有影響  可能a&k因為咁搞唔掂
換彈就咁掛箱 插port就搞掂
唯咁樣design 換彈係可以唔開上蓋

Anyway vfc肯試 希望有其他廠跟 比多一兩個choice都好

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2022 12:05 發表

有得玩當然好過無得玩,
或者好賣的話可能又引到其他廠商爭住出。
660usd 屋企有位係去得過既
另外想知係佢點做無彈停止擊發個功能 見係有既
We黎講m1a1都有整open bolt既經驗
又有得拍cybergun搞fn野

引用:
原帖由 Dave 於 8-12-2022 10:37 發表

加個箱又1 K
買都係用100rd個樣式算
200rd頂手

發新話題