發新話題

[VFC] VFC 出 M16A1

裝在AR上面果枝,同埋外面果幾枝,點解好似唔同款咁?
引用:
原帖由 七點六二 於 16-1-2023 19:01 發表
有鏡返咗,可以裝733 及 xm177 m4/16A1 等………

引用:
原帖由 bennytsang16 於 16-1-2023 22:05 發表

都係同一款,裝在AR上面果支鏡,只係除下頭;尾蓋吧了.
尤其係尾蓋,唔除下來,會頂住個手抽.支鏡完全裝唔哂落去.

引用:
原帖由 kornhill401 於 17-1-2023 02:11 發表

果然犀利呀!我都睇唔出及都發覺到!

引用:
原帖由 bennytsang16 於 16-1-2023 22:05 發表

係喎,我都發覺唔到,師兄真係好眼力呀!

裝在AR上面果枝鏡短些少,可能是真品;
外面果幾枝粗些、長些,而且是啞色。
引用:
原帖由 kornhill401 於 17-1-2023 02:11 發表

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-1-2023 09:50 發表
我星期四買回來后,再放上這裡研究下!

引用:
原帖由 Opica 於 16-1-2023 01:44 發表
係。其實你當7000都得
7千算抵,而家9千幾就真係貴左d,畢竟呢個價砌到支mws系統了,
我睇過最新支xm用長夾打上黎爽度同我以前15版mk18用416夾分別唔大,感覺rof都係怪怪地
但性格比真係無敵外觀又靚仔,如果唔係最愛款買支粗玩又好過咁貴砌馬記

引用:
原帖由 bennytsang16 於 17-1-2023 09:50 發表
睇耐D,又好似係bor.槍外果D鏡,完全沒有反光效果.
裝在AR上面果枝鏡,的確係有反光效果.

AR 上面果枝可能係真品

引用:
原帖由 gainax 於 14-1-2023 23:18 發表

6千幾係台灣價仲未計運?支613一出我就睇到香港賣7千中當時未有炒價
如果咁計大蛇台灣買支m16a1先8千幾,香港己經上萬,唔通下下去台灣訂?
當時香港買

你仲意邊度買就唔係我問題啦

而家我好多野的確台灣直接買

引用:
原帖由 七點六二 於 16-1-2023 19:01 發表
有鏡返咗,可以裝733 及 xm177 m4/16A1 等………
呢支感覺個外型好似少少怪,同埋支鏡好似睇防盜眼咁,用呢支我會prefer唔落鏡

請看看………!

附件

18-1-2023 19:38

回72# 7.62 C兄

引用:

都係Benny C兄說得對.裝在AR上面果枝,
同埋外面果幾枝,完全唔同款.
下面兩張圖片,紅色箭咀A,同B的比較,尤為明顯.

這個網頁對 Colt 3x20 同 4x20 Carry Handle 鏡有很詳細的介紹︰

https://coltfirearmscollector.co ... 20_AR-15_optics.htm
引用:
原帖由 kornhill401 於 18-1-2023 23:19 發表

都係Benny C兄說得對.裝在AR上面果枝,
同埋外面果幾枝,完全唔同款.
下面兩張圖片,紅色箭咀A,同B的比較,尤為明顯.

1 個讚好! TOP

引用:
原帖由 bennytsang16 於 18-1-2023 23:33 發表
這個網頁對 Colt 3x20 同 4x20 Carry Handle 鏡有很詳細的介紹︰

https://coltfirearmscollector.co ... 20_AR-15_optics.htm

謝謝C兄給予小弟,十分有價值的知識link.

發新話題