16 12
發新話題

[VFC] VFC 出 M16A1

VFC 出 M16A1

VFC 出 M16A1,熱切期待!

似乎是 M16A1 model 602。

最近槍街好多間槍舖都有請靚女店員吸客……
此風不可長……
引用:
原帖由 七點六二 於 31-12-2022 13:38 發表

好靚女個到………!

英紅、明窗、BanBan 都有……
引用:
原帖由 SSPCHAN 於 8-1-2023 22:03 發表

想知邊間

Dma 好唔好打? 是不是接近 VFC 系統?
引用:
原帖由 gainax 於 9-1-2023 23:33 發表

長夾同短夾分別,我估第時唔玩放出去2手,xm177/m16應該多人有興趣,畢竟只係dma3~4分之一價買到同樣型號又高質感oldschool
行最新V3系統其實仲好過dma上一代內件版...

1 個讚好! TOP

「病病」DMA M16A1 好似要過萬。
引用:
原帖由 gainax 於 12-1-2023 23:56 發表

ORF當時都賣7千幾,有6千幾咁平?
而家病病m653要9千幾,就算返出應該唔會再平過呢個價

裝在AR上面果枝,同埋外面果幾枝,點解好似唔同款咁?
引用:
原帖由 七點六二 於 16-1-2023 19:01 發表
有鏡返咗,可以裝733 及 xm177 m4/16A1 等………

裝在AR上面果枝鏡短些少,可能是真品;
外面果幾枝粗些、長些,而且是啞色。
引用:
原帖由 kornhill401 於 17-1-2023 02:11 發表

都係同一款,裝在AR上面果支鏡,只係除下頭;尾蓋吧了.
尤其係尾蓋,唔除下來,會頂住個手抽.支鏡完全裝唔哂落去.

AR 上面果枝可能係真品

這個網頁對 Colt 3x20 同 4x20 Carry Handle 鏡有很詳細的介紹︰

https://coltfirearmscollector.co ... 20_AR-15_optics.htm
引用:
原帖由 kornhill401 於 18-1-2023 23:19 發表

都係Benny C兄說得對.裝在AR上面果枝,
同埋外面果幾枝,完全唔同款.
下面兩張圖片,紅色箭咀A,同B的比較,尤為明顯.

1 個讚好! TOP

收藏是真品?
依家好值錢!
引用:
原帖由 Nelson.kkk 於 19-1-2023 02:46 發表
如果計彷真品我覺得最接近原物係marui
下面呢幾支係我之前收藏品

是咪 G&P 出?
引用:
原帖由 七點六二 於 19-1-2023 16:06 發表
我覺得幾好喎………!

G&P 果枝算做得幾靚。
引用:
原帖由 Nelson.kkk 於 19-1-2023 23:03 發表

紅圈果支好似係GP

算不算是 M203 的前身?
引用:
原帖由 七點六二 於 27-1-2023 22:22 發表
有關XM-148: Colt's Vietnam Grenade Launcher 的相關報道………!
https://m.youtube.com/watch?v=6VMSJF72jp4

其實 dma 仲有無生產? 香港好少有得賣。

16 12
發新話題