發新話題

[VFC] VFC 出 M16A1

引用:
原帖由 怒人甲 於 10-12-2022 18:03 發表

https://youtu.be/d0JIJ3EGW6A

但我見呢段片係603⋯
DNA出過三角形charging handle當option件,唔知呢支係砌出來當display定production都係咁
至於60幾由得D師兄點話點好啦
支XM148早一兩年香港有人開過我接近6000銀搵膠搭支比我,但賣外國又好似唔洗咁貴
Anyway我玩咩都佛系,等得

引用:
原帖由 cyberdog 於 27-12-2022 15:55 發表
突然想起大陆的老学校玩家因为国内没有套件,去买到真铁或者真数的护木去适配下挂m203.
不知可不可以在有生之年可以玩到图片上那些精美的成品玩 ...
內地SD又好像一直以來沒AR的老學校

引用:
原帖由 gainax 於 12-1-2023 23:56 發表

ORF當時都賣7千幾,有6千幾咁平?
而家病病m653要9千幾,就算返出應該唔會再平過呢個價
一早講左有六千幾一支啦,係好多人成日執住街個面價黎講

有緣有好價,無緣食街價炒價,買咩都係咁架啦

引用:
原帖由 gainax 於 14-1-2023 23:18 發表

6千幾係台灣價仲未計運?支613一出我就睇到香港賣7千中當時未有炒價
如果咁計大蛇台灣買支m16a1先8千幾,香港己經上萬,唔通下下去台灣訂?
當時香港買

你仲意邊度買就唔係我問題啦

而家我好多野的確台灣直接買

引用:
原帖由 七點六二 於 16-1-2023 19:01 發表
有鏡返咗,可以裝733 及 xm177 m4/16A1 等………
呢支感覺個外型好似少少怪,同埋支鏡好似睇防盜眼咁,用呢支我會prefer唔落鏡

引用:
原帖由 bennytsang16 於 28-1-2023 01:29 發表
算不算是 M203 的前身?

無直接「前身」關係,兩個完全唔同方案

M203設計係AAI,XM148設計係Colt,XM148從來都無去「X」

引用:
原帖由 Opica 於 29-1-2023 15:37 發表
之前19-20年時DNA說會搞。21-22左右。所以應該就快有。除非放棄左
應該會出既,果面咩廠產能都差左好多,唔好話大槍,膠槍仔AAP01C都delay左幾次

果陣入完XM16E1同佢地傾開,都話支A2想好d先出街,不過A2無咩情意結未必會支持了

引用:
原帖由 gainax 於 30-1-2023 00:40 發表

有A2三連發有得諗,但點解始終唔搞鍛造?鍛造成本低過cnc仲要品質提升
去外國買一堆鍛杯未加工咪得又平幾舊水一隻,已經唔少廠暗啞底有做過,一個鍛左外型既鋁塊仍然係一舊鋁材
應該唔存在法律入口問題?
有人話係有人話唔係,我無咩意見,佢地Facebook係真人客服可以問佢地
以一開箱即打計,樣、結構、下場兼顧呢幾方面我覺得佢地夠有突
當然,樣好見仁見智,今時今日玩具都唔算太差
好睇果位玩家心目中理想玩具係點、究竟實際接觸過幾多真野定係自己幻想,好多因素

發新話題